Retro is cool! Ik hou echt van het retro stijltje, mits goed toegepast. Ik hoop je met dit artikel te inspireren met wat retro ideeen.

Retro ideeen voor je interieur

Deze week beschrijven we een aantal leuke interieur ideeën die je eenvoudig en goedkoop kunt toepassen. De tweede tip van deze interieur ideeën is misschien niet heel bijzonder, geeft je misschien net het juiste inzicht van het gebruik van retro producten in je interieur.

Interieur idee 1: Zelf kussens maken

Kussens stralen altijd iets warms en gezelligs uit. Een kussen op een bank, een kussen op een stoel en een boel leuke kussens op je bed geven iets speciaals. Het interieur vrolijkt ervan op. Maar het nadeel van kussens is dat ze vaak vrij duur zijn, het aanbod is niet heel erg groot en eenvoudig te bekijken en hij moet dan ook maar net matchen met de rest van je interieur.

Zelf kussens maken is eenvoudiger dan je denkt. Het kost een klein beetje moeite, maar het echte naaiwerk laat je gewoon over aan een naaiatelier of een kledingreparateur die in de meeste steden wel te vinden zijn.

Zoek allereerst een mooie stof die bij je interieur van je woonkamer of slaapkamer past op de markt of in een speciaalzaak. Sommige stoffen zijn prijzig, een manier om de kosten laag te houden is door de achterkant een effen kleur te geven.

Als je bij een naaiatelier om de juiste stof vraag, en wat voorbeelden van hoe ze de voor- en achterkant aan elkaar kunnen naaien, kun je je eigen kussen volledig zelf designen. Het leuke is dat je zelf bepaalt of dat retro kussens worden, moderne kussens, of kussens met een printje!

Tip met kussens: Een te zacht kussen dat direct terug veert ziet er niet lekker zacht uit, zorg dus voor stevig opvulmateriaal.


Interieur idee 2: Retro spullen in je huis

retro interieur

Het is eigenlijk al jaren “in” om wat retro producten in je interieur te verwerken. Maar sommige mensen slaan de plank mis. Ze verpesten hun interieur door te veel retroproducten te willen plaatsen of op de verkeerde plaatsen.

Het idee is om je interieur een chique en smaakvolle twist te geven met retro producten. Vaak komen retro producten er “het beste uit” als je per hoek of gezichtsveld maximaal 2 retroproducten plaatst.

Verder werkt het goed om een retroproduct op een plek te zetten waar ook een modern of strak design naar voren komt. Dat kan dus ook een retro kussen op een moderne bank zijn!

Retro idee 1:
Een simpel maar modern tafeltje van de Ikea wordt ineens heel cool in combinatie met een retro radiospeler.

Retro idee 2:
Het interieur van je moderne keuken gaat er ineens heel cool uitzien met een retro broodbak.

Retro idee 3:
Je strakke wc vul je met van die stalen platen met merkuitingen.

Retro idee 4:
In een woonkamer, slaapkamer of huiskamer waarvan het interieur vrij strak en modern is zou een strook retro behang een mooie twist kunnen geven.

Kijk anders ook eens naar deze posts over verlichting en bijzettafels!

Heb je zelf leuke retro ideeën voor je interieur, laat ze dan hieronder achter!