Het is waar je binnenkomt en de eerste indruk krijgt van een huis of interieur. Is het opgeruimd, is het stijlvol, ruikt het lekker? Al deze factoren spelen mee bij het bepalen over een gevoel van een huis of huishouden. We leggen je in dit blog bericht graag uit hoe je een hal (volgens ons) het beste kan stijlen.

Hal entree

Opgeruimd staat netjes

Vrijwel iedereen komt graag binnen in een huis dat er opgeruimd uitziet. In de hal hangen vaak jassen met aanverwante accessoires zoals mutsen, handschoenen etc. We raden aan om deze accessoires op te bergen in een mand of een aantal manden die bijvoorbeeld onder de kapstok staan. Heb je een kapstok met een plankje boven de haken, dan kan je de accessoires hier ook netjes op leggen, maar dit blijft echter maar netjes tot een aantal stuks.

De geur van een huishouden

Ieder huis heeft zo zijn eigen geur, dit kan een fijne geur zijn maar ook een niet z’n fijne geur. Om een lekkere geur aan je interieur te geven gebruiken wij meestal kaarsen van Woodwick, deze kaarsen hebben een heerlijke geur en branden lang. We zetten deze kaarsen meestal niet in de hal maar in de woonkamer, de geur verspreid zich dan ook naar de hal. Omdat de kaarsen er n heel veel verschillende geuren zijn, zit er ook een geur bij die bij jou past zodat je toch je eigen geur in huis hebt.

kaarsen

De hal stijlvol inrichten met Riverdale

Als de hal eenmaal netjes is en de andere punten zijn ook op orde dan kan je gaan kijken om de hal extra onder handen te nemen door het toevoegen van bijvoorbeeld Riverdale accessoires. Dit Nederlandse merk heeft een groot assortiment waaronder ook accessoires die je kan gebruiken voor in je hal. Hang een schilderij op of als je wat meer ruimte hebt kun je een wandtafel neerzetten. Vaak wordt ook een spiegel opgehangen in de hal zodat je nog even snel jezelf kan fatsoeneren zodat je klaar bent voor de dag.

Verlichting in de hal

Zorg voor voldoende verlichting in de hal zodat het geen donker gangetje wordt. Door voldoende licht te hebben in de hal mocht de ruimte groter dan dat die is, dit is bij een hal vaak geen overbodige luxe. Heb je een grotere hal? Dan heb je misschien ook nog plek voor een staande lamp, dit zorg voor een sfeerlichtje dat je aan kan laten zodat de hanglamp uit kan voor als het niet nodig is. Tip, laat een lampje aan in de hal als er niemand thuis is, zo lijkt het toch of dat er iemand aanwezig is.