Als je na een lange dag je slaapkamer in loopt om je bed in te kruipen, verlang je naar rust. Voor de één betekent dat een sober ingerichte kamer terwijl de ander juist relaxed in een kamer vol sfeervolle accessoires, subtiele verlichting en een berg kussens op het bed. Hoe jij je slaapkamer ook inricht, één ding staat vast: Er moet een bed in met een goed matras. Al het andere is optioneel.

Zoveel mensen, zoveel bedden

Er zijn eenpersoonsbedden en tweepersoonsbedden, maar ook twijfelaars en kingsize bedden. Echte prinsessen liggen in een hemelbed, stoere kinderen in een hoogslaper en weer anderen bouwen een heuse bedstee in de slaapkamer.

Een zorgvuldig gekozen bed kan de blikvanger van de slaapkamer worden, of juist prachtig opgaan in het geheel. Voor iedere stijl is wel een passend bed te vinden.

Bijzondere stijl slaapkamer met bijpassend bed
kinderslaapkamer ideeen inrichten
Een perfect bed voor een roze prinsessenslaapkamer
slaapkamer
Een knus bed in een mooie lichte slaapkamer

Kies het beste bed voor jouw slaapkamer

Over smaak valt niet te twisten. Toch zijn er een paar belangrijke kenmerken om over na te denken bij het kiezen van een bed:

 • De maat
  Hoeveel ruimte heb je? En is het bed voor één of twee personen?
 • De hoogte
  Van dichtbij de grond tot vlak onder het plafond en allerlei hoogtes daar tussenin. Heeft alles te maken met wat je mooi én praktisch vindt.
 • Het materiaal
  Staal of hout. En wel of niet met stof bekleed.
 • Een hoofdbord
  Voor een mooie finishing touch staat een hoofdbord achter je bed vaak prachtig.
 • De kleur
  Ga voor een rustgevende kleur en vul dat aan met matchende accessoires.
moderne slaapkamer ideeen: bed met bijpassend matras
Houten bed met het matras er bovenop

Een bijpassend matras

Ben je er uit in welk bed jij het liefst elke avond in slaap valt? Dan mag een goed matras zeker niet ontbreken. Ook als je al jaren op je droombed slaapt is het goed om je matras eens te vervangen (liefst iedere 8-10 jaar!).

Natuurlijk moet je nieuwe matras qua maat goed passen bij je bed. Maar de keuze van je matras heeft ook te maken met wat jij lekker vindt liggen en welk materiaal je prettig vindt. Dat de keuze van een geschikt matras heel persoonlijks is, blijkt wel uit het enorme aanbod.

TIP: Neem je huidige matras als startpunt. Bekijk het materiaal, de dikte, etc. Van daaruit kun je verbeterpunten zoeken om je keuze op te baseren.