Al een paar jaar is het ontzettend populair; steigerhouten meubels. Ik vind het op veel plekken erg leuk staan, helemaal in een industriële omgeving of in een stijlvol ingerichte woning met veel retro spulletjes. Veel mensen denken dat steigerhouten meubels vooral voor buiten zijn, maar dit is zeker niet waar. Je hebt zoveel leuke en originele steigerhouten meubelen ook voor binnen. Ik geef je graag een paar leuke steigerhout ideeën.

steigerhouten tafel

Steigerhouten kasten

De steigerhouten meubelen zijn vaak nog wat fijner afgewerkt. Alle splinters zijn er af geschaafd en de randen zijn geheel rond en glad afgewerkt.

Verder kun je de steigerhouten kast ook nog laten afwerken door een bepaalde kleur. Bijvoorbeeld een white- of een grey wash.

Hieronder zie je een voorbeeld van een steigerhouten kast die je als kledingkast zou kunnen gebruiken.

gebeitste-steigerdelen-dsc0196 Schermafbeelding 2015-11-02 om 08.51.52

De steigerhouten meubel kasten kunnen trouwens vaak ook op maat worden gemaakt, wat weer handig is om de ruimte in je woning optimaal te benutten.

meubel steigerhout

Steigerhout ideeen: gekleurde planken

Je kunt er ook voor kiezen om gekleurde steigerhouten planken te gebruiken. Dat geeft een leuk en vrolijk effect. Soms zie je zo’n kast in een winkel staan en dat geeft een erg vrolijke uitstraling. Het voelt alsof je iets Caribisch in je woning hebt staan.

gekleurde stijgerhouten kast

Zo’n kast zal overigens niet in elk interieur passen. Als je een wat strakker en moderner interieur hebt, dan wordt het geen goede match.

Wat ook een voordeel is dat je zelf kan bepalen in welke kastdelen glas moet komen en welke dicht moeten zijn. Ook de keuze van laadjes is dan volledig naar smaak te bepalen. (Plaatje gekleurd steigerhout)

Salontafels

Als je een salontafel binnen hebt staan, dan zou je kunnen overwegen om er een van steigerhout te maken of te kopen. Net als een steigerhouten tafeltje bij je bed.

steigerhouten meubels

Deze zijn meestal met de hand geschuurd en rondom aan twee kanten gefreesd. Dit om vervelende splinters te voorkomen. De salontafels kun je wederom vaak ook op maat laten maken. De steigerhouten salontafels geven een nog stoerdere en meer landelijke uitstraling aan je woonkamer.

Bureau

Een groot steigerhoutenbureau in je kantoor is ook niet verkeerd.

stijgerhouten kantoor

Je ziet het niet vaak, maar wanneer je het steigerhout goed laat schaven en bewerken kan het zeker ook heel goed dienen als bureaublad. Je kan het blad zelfs in bijvoorbeeld een vissengraat motief laten leggen.