Wist je dat steeds meer mensen ervoor kiezen om als ZZP’er aan de slag te gaan? Naast dat je je eigen tijd kunt indelen, wordt het ook steeds populairder omdat er steeds meer goede regelingen voor freelancers komen. Ideaal! Je kunt er voor kiezen om alsnog een kantoor op afstand te huren om je werkzaamheden uit te voeren, maar je kunt ook thuis werken.

Lees hier alle tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor. 

Locatie

Goed werk, je bent bezig om je eigen thuiskantoor in te richten. Stap 1 is om te bedenken waar je je kantoor wilt vestigen in huis. Werk je het liefst in de woonkamer, keuken of heb je nog een aparte ruimte over in huis?

tuinhuis thuiskantoor
Soms wordt een tuinhuisje ingericht als thuis kantoor!

Let op: zorg voor voldoende daglicht. Zo kun je je energiepeil hoog houden en het geeft je een boost om nog harder te werken.

Daarnaast kun je bedenken of je veel spullen nodig hebt voor je werk of alleen een laptop. Met een laptop kun je in principe overal werken, maar er zijn ook veel beroepen waarbij je de ruimte nodig hebt. Goed om hier even over na te denken!

Meubels

Naast een bureau op goede zithoogte, is een stoel het meest belangrijke van je kantoor. Zitten is niet bevorderlijk voor je gezondheid en omdat je vaak een hele dag zult zitten, kun je beter voor een goede kwalitatieve stoel kiezen. Een ergonomische bureaustoel stimuleert een goede zithouding en zorgt voor vermindering van lichamelijke klachten zoals rugpijn en nekpijn. Bezuinig vooral niet op je bureaustoel, want je zult er veel plezier van hebben.

kantoor stoel

Niet alleen een dergelijke stoel, maar ook een ergonomisch bureau is belangrijk voor je gezondheid. Een goede bureautafel heeft een regelbare hoogte tussen de 65 en 85 cm. Bij beperkt gebruik is de standaardmaat 74 cm. Dit zijn afmetingen gebaseerd op de Europese normen en zeker goed om je hier aan te houden.

Ben je op zoek naar meubelen voor de inrichting van je thuiskantoor? Op OfficeCity.be vind je een uitgebreid assortiment van de beste kantoormeubelen!

Kantoor accessoires

Ook accessoires zijn onmisbaar in jouw thuiskantoor om het helemaal naar wens te maken. Denk hierbij aan een geschikte prullenbak en een aantal planten voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het klinkt onnodig, maar ook een extra koffie of thee apparaat zorgt ervoor dat je minder snel wordt afgeleid in je kantoor.

thuiskantoor

Als je bij elke koffie door je huis moet wandelen, ga je je ineens druk maken om de stof op de vloer. Huh stofzuigen? dat kan best even snel tussendoor!