Het inrichten van een slaapkamer is een feestje! Een slaapkamer moet praktisch zijn, maar het oog wil ook wat. Door te zoeken naar de perfecte combinatie van functionaliteit en stijlvol design, creëer je een ruimte waar je je helemaal op je gemak voelt. Is de slaapkamer toe aan een make-over? In dit artikel lees je 6 tips voor de inrichting van je slaapkamer voor een extra goede nachtrust.

Rustige kleuren

Je kunt nog zo gek zijn op felle kleuren, voor goede nachtrust in de slaapkamer zijn rustige kleuren aan te raden. Blauw, bruin en grijs, in combinatie met wit doen het altijd goed. Zachte kleuren geven je kamer een relaxte uitstraling en daarmee wordt je slaapkamer een plek waar je heerlijk kunt ontspannen. En dat is de bedoeling toch?

Kies eerst voor praktisch

Het is goed om vooraf duidelijk te bedenken wat je in de slaapkamer écht nodig hebt. Dat er een bed moet staan is een inkoppertje, maar je kunt verder nog denken aan bijvoorbeeld kasten, nachtkastjes, verlichting, een stoel, een spiegel en een klok. Weet je wat er nodig is? Dan kun je op basis daarvan de kamerindeling bedenken.

Slaapkamermeubels kiezen

Al die praktische meubels mogen natuurlijk wel mooi zijn. Of stoel. Of heel modern. Net waar je van houdt. Kies voor meubels die qua kleur en stijl goed bij elkaar passen, zodat er een eenheid ontstaat.

Lekker liggen

Bij het aanschaffen van slaapkamermeubels hoort ook de aankoop van een bed en beddengoed. Beide zijn cruciaal voor een goede nachtrust! De keuze van een bed en matras zijn heel persoonlijk, maar bij Lusanna vindt je voor ieder wat wils! En als je bed ook nog eens wordt thuisbezorgd, scheelt dat een hoop gesjouw.

Donzen dekbedden en stijlvolle lakens

Bed gekozen? Je ligt past écht lekker als er een heerlijk dekbed op ligt. Beeld je vast eens in hoe lekker je slaapt onder een fluffy donzen dekbed. Onder zo’n luchtige, soepele deken slaap je gegarandeerd goed! Stop je donzen dekbed in een prachtige dekbedhoes en je bed met deken zijn gelijk helemaal in stijl.

De slaapkamer stijlen

Kleur op de muur, meubels neergezet, een zacht bedje opgemaakt? Dan kun je de slaapkamer nu verder stijlen met mooie accessoires. Begin met de laatste dingen van je ‘praktische lijstje’, zoals een spiegel of een klok. Daarna kijk je waar nog plek is voor een decoratief accessoire. Een mooi schilderij, kaarsenhoudertjes, vaasjes, wat je wil! Zorg wel dat je niet teveel neerzet. Daarmee maak je de kamer al snel rommelig.

Als je nieuwe slaapkamer helemaal klaar is….dan mag je de uren gaan aftellen tot het bedtijd is. Je kunt vast niet wachten om voor de eerste keer onder je nieuwe zachte donzen deken te kruipen en je kamer vanuit je bedje te bewonderen. Welterusten!