Vloeren (laten) leggen is één ding, maar dan ben je er nog niet. Een vloer moet namelijk ook onderhouden en schoongemaakt worden. Over het algemeen is een tegelvloer zeer onderhoudsvriendelijk, maar niet iedere vloer kan en mag op elke manier schoongemaakt worden. Hieronder een aantal tips voor het onderhouden en schoonmaken van de tegelvloer.
tegelvloeren

De tips voor het onderhouden van een tegelvloer

Nooit teveel water gebruiken
De meeste dingen waar ‘te’ voor staat, zijn niet goed. Teveel water gebruiken voor het schoonmaken van je tegelvloer dus ook niet. Een goede reiniging
hangt niet altijd samen met veel water. En water kan daarnaast ook schadelijk zijn, doordat het in de vloer of de muur dringt of eventueel onder de plinten terechtkomt.

Impregneren
Bij sommige stenen en tegelvloeren die waterabsorberend zijn en/of gevoelig zijn voor vlekken en vocht is het aan te raden om deze te impregneren. Hierbij wordt een bepaalde vloeistof op de vloer aangebracht, waardoor deze vloeistof in de vloer dringt. De behandelde vloer zal hierdoor beschermd worden voor invloeden van buitenaf.

Geen standaard middelen gebruiken
Het is niet verstandig standaard schoonmaakmiddelen te gebruiken. De bekende algemene schoonmaakmiddelen als Andy en Ajax laten een vettige laag achter op de tegels, waardoor de tegels niet voldoende gereinigd wordt. Gebruik dus specifieke materialen die ontwikkeld zijn voor het reinigen van stenen vloeren, verkrijgbaar bij de specialist.

Laat je adviseren
tegelvloer onderhoudWanneer je een tegelvloer aanschaft bij een bedrijf is het altijd aan te raden om jezelf te laten adviseren over de manier van onderhoud en schoonmaken. Zij zijn immers de experts en zullen het beste weten wat de tegel wel en juist niet kan hebben.

Wat betreft het onderhoud en het schoonmaken levert een tegelvloer geen moeilijkheden op. Deze vloersoort is dus een aanwinst voor iedere woning die zeker wel tegen een stootje kan.