Wanneer je op een mooie dag naar buiten stapt is er niets vervelenders dan terecht komen in een tuin waar je je eigenlijk niet op je gemak voelt. Een duidelijk signaal dat het tijd is om iets te doen aan je tuin interieur. En dat is lang niet zo moeilijk als je zou denken.

Helemaal met zo’n geweldige zomer zit je al snel uren in de tuin, en nodig je er bezoek uit om te komen barbecueën. Als het er dan leuk en gezellig uitziet, zit je gewoon net even lekkerder!

Op zoek naar inspiratie

Wil je het interieur van je tuin matchen met je binnen interieur, dan heb je direct een duidelijke stijl voor ogen. Je kunt voor je tuin ook een aparte inrichting creëeren. Inspiratie op doen is dan een goed startpunt. Speur rond op Pinterest, Instagram en spiek over de schutting bij de buren. Wat vind je mooi en wat juist niet?

tuin interieur inspiratie
Pinterest is perfect voor het opdoen van inspiratie voor je nieuwe tuin interieur

Je kunt kijken naar kleuren, vormen, hoeveelheid planten, grootte van het terras, terrasmeubilair en accessoires. Verzamel zoveel mogelijk ideeën voor je aan je eigen tuin begint en maak eventueel een moodboard om de juiste sfeer en stijl te schetsen.

Tuinmeubelen in stijl

Een belangrijk onderdeel in het interieur van je tuin zijn de tuinmeubelen. Die nemen vaak aardig wat ruimte in en bepalen voor een groot deel de stijl van je interieur. Kijk eens naar de collectie tuinmeubelen van Van der Garde: van tuinsets tot parasols en van loungesets tot vuurtafels, het aanbod kent veel producten in allerlei stijlen.

tuin interieur tuinset

De make-over van jouw tuin

Heb je tuinmeubelen uitgekozen, dan weet je hoeveel ruimte er nog is voor de rest van het tuin interieur. Bij een volledige make-over gaat dan de hele tuin op de schop. Bij een mini make-over verander je de inrichting van je tuin maar voor een deel, bijvoorbeeld door nieuwe tuinmeubelen en accessoires aan te schaffen.

tuin interieur loungeset

Een sfeervol tuin interieur

Sfeer creëeren in je tuin doe je vooral met accessoires. De tijd dat een tuinset slechts functioneel was is voorbij en alles mag: sierkussens, plaids, kaarsen, hangmatten en voetenbankjes. Alles voor jouw comfort én voor een stijlvol geheel. Zorg daarbij voor een samenhangende stijl, zodat je tuin geen ‘bij elkaar geraapt zooitje is’, maar een stijlvol gekozen interieur heeft.

tuin interieur tuinset