Het zonnetje laat zich weer steeds vaker zien, dus wordt het tijd om de tuin weer gezellig te maken. Na die eindeloze winter is er niks leukers dan je tuin voor te bereiden op de zomerse dagen. Ook voor de mensen met een kleine tuin of balkon zijn er genoeg mogelijkheden om er een gezellige plek van te maken.

We hebben 5 tips samengesteld om je te inspireren om de tuin weer summer proof te maken.

Het is mij te warm in die zon..

Geloof het of niet, maar er zijn altijd mensen die niet van de zon houden en liever in de schaduw zitten. Natuurlijk zijn er genoeg manieren om schaduw te creëren, één van die manieren is door bijvoorbeeld een parasol neer te zetten. Maar een stijlvollere oplossing is een schaduwdoek kopen. Het voordeel van een schaduwdoek is dat ze in verschillende maten te verkrijgen zijn, waardoor ze voor elke tuin geschikt zijn.

Daarnaast is een schaduwdoek waterdicht, dus regen of niet, er kan evengoed in de tuin gezeten worden. En oh ja! het ziet er ook nog eens leuk uit.

Het is belangrijk dat je 3 of 4 haakjes kunt bevestigen op de plekken waar de schaduwdoek aan bevestigd wordt. Als je een wand net niet haalt dan kun je met een koord of elastiek werken.

Een plantje hier, een plantje daar..

Een tuin is geen tuin als er niet iets van groen te vinden is. Dus ik zou zeggen: planten maar!

Voor degenen die niet houden van groene vingers, zijn ze gewoon kant en klaar af te halen bij het tuincentrum bij jou in de buurt. Voor in een kleine tuin of balkon is het ook een idee om de plantjes op te hangen, dat scheelt veel ruimte en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Time to relax!

Niets is lekkerder dan na een drukke dag nog even de laatste zonnestralen mee te pakken. Een goede loungeplek is daarom ook niet te missen in je tuin. Loungebanken zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten dus ook voor de kleinere tuinen is er genoeg keus.

Geen budget voor een loungeset? Geen probleem! Met wat pallets en kussens creëer je je eigen loungeset. Zie artikel ‘een palletbank zelf maken?‘.

Je kunt met een plantenbak en accessoires tegen je tuinwand je loungeplek echt afmaken.

Licht uit, spot aan!

Goede, sfeervolle verlichting maakt de tuin toch echt wel af. Buiten het feit dat het praktisch is, is verlichting ook sfeerbepalend.

Heb je geen elektra in de tuin? Dat hoeft geen probleem te zijn. Er is steeds meer verlichting te krijgen die werkt op zonne-energie. Wil je daar meer over weten, lees dan eens het artikel ‘ Gebruik zonne-energie om je tuin te verlichten’.

Een andere manier om de tuin van verlichting te voorzien is bijvoorbeeld het ophangen van lampionnetjes. Deze werken ook vaak op zonne-energie en gaan automatisch aan als het donker wordt. Je hebt ze ook op batterijen, en zijn dus geschikt voor elke tuin. Daarnaast zijn lampionnetjes erg sfeervol en zorgen ze ervoor dat de tuin een geheel wordt.

Laat die lichtjes dus maar branden!

Als we het hebben over verlichting in de tuin, dan mogen ook de lichtslangen niet ontbreken. Prachtig toch! Laat die zwoele zomeravonden maar snel komen.

partytent tuin verlichting

Een stijlvol beschut plekje

Niets is zo onvoorspelbaar als… het weer! Ook daarom is het fijn als je een beschut plekje hebt. Gaat een terrasoverkapping je wat te ver en wil je niet de hele zomer aan hetzelfde vastzitten, dan biedt de partytent uitkomst. Helemaal fijn als je een feestje organiseert. Een goed formaat hiervoor is bijvoorbeeld een Partytent 3×3, die ook nog wel in de meeste tuinen past.

Mocht het een beetje gaan spetteren of in de avond toch wat frisjes worden, dan is de partytent echt je beste vriend. De warmte blijft er namelijk in hangen (eventueel zet je er een electrische heater in) en bij een klein spatje regen hoef je niet massaal naar binnen te verplaatsen. Handig zijn ook de zijwanden die je erbij kunt kopen.

tuin partytent 3x3

Het diner in de partytent geeft het echte buitengevoel, maar je weet zeker dat het niet verregent. Met een lampionnetje ziet het er al snel heel feestelijk uit.

partytent-3x3

Heb je een wat grotere tuin met veel bomen, dan is een ander voordeel van de partytent dat je geen blaadjes en takjes (of zelfs vogeluitwerpselen!) op je tafel krijgt. En met een leuke slinger en lampjes ziet het er extra feestelijk uit.

Laat die zomer maar komen dus!