Geef je tuin een oppepper! Het is nu zover, de tijd van het jaar dat we willen dat onze tuin er weer prachtig bij ligt, maar misschien heb je het wat te druk gehad om wat meer tijd in de tuin te steken eerder dit jaar.

Wanneer je een aantal dagen in de koudere maanden hebt besteed aan het oppeppen van je tuin, dan zul je nu vast in de weekenden genieten van alle bloemen om je heen. Zoals je weet als je hier vaker komt geniet ik inmiddels van mijn nieuwe houten schutting 🙂tuin opknappen idee

Er zijn een aantal simpele en snelle manieren om je tuin zelfs nu nog een oppepper te geven, en het hoeft niet eens duur te zijn. Je zit dan toch net wat lekkerder met je gin tonic, een goed boek of misschien wel wat leuke games op je iPad.

Bloemenbedden

tuin opknappen ideeen

Eén van de makkelijkste manieren om wat leven in je tuin te blazen, is door de perken vol te zetten met bloemen die blijven bloeien tot aan de herfst. Er zijn verschillende soorten bloemen die hier geschikt voor zijn, de Abelia met haar roze bloemen is een goede keuze, en rozen natuurlijk, die zijn altijd prachtig.

Het mixen van lange bloemen als de Kniphofia, met korte bloemen als madeliefjes zorgt ook voor een mooi effect. Let wel op dat jonge planten constant water nodig hebben, dus als je een paar weken weg bent is het verstandig iemand te regelen die voor de bloemen zorgt.

Potten

Een nog snellere manier om wat kleur in je tuin aan te brengen is doormiddel van potten met bloemen. Voor wat mooie gouden bloemen kun je kiezen voor de Rudbeckia’s in combinatie met wat Gazania’s. Vergeet niet wat potscherven op de bodem te leggen voor goede doorwatering en voor de compost. Binnen een half uur heb je een kleurrijk geheel dat er prachtig uit zal blijven zien tot in september.

Eetbare planten

tuin opknappen

Onderschat niet de schoonheid van de eetbare planten! Het is ook nog eens erg makkelijk om je tuin te gebruiken voor het verbouwen van groenten en kruiden; probeer bijvoorbeeld chilipepers en tomaten. In deze tijd van het jaar is het handig om te beginnen met volwassen planten.

Een mix van fruitplanten ziet er ook altijd goed uit; aardbeien zijn altijd lekker, en de verschillende soorten fruit zullen ervoor zorgen dat je op verschillende momenten fruit kunt oogsten. Vraag de verkoper voor meer informatie over de fruitplanten. Meststoffen voor tomatenplanten werken trouwens ook erg goed voor aardbeienplanten.

Meubels en verlichting

Uiteindelijk kunt je ook overwegen om je tuin wat op te vrolijken met wat mooie meubels en verlichting. Wat subtiele verlichting kan makkelijk in één avond aangebracht worden. Je kunt ervoor kiezen om de verlichting langs een pad aan te leggen, maar je kunt ook je mooiste bloemen in de spotlights zetten. Combineer de verlichting met stijlvolle, nieuwe tuinmeubelen, en je tuin is geschikt om je buren uit te nodige voor een aantal mooie zomeravonden.