Een tuinhuis is de ideale oplossing voor iedereen die ruimte tekort komt. Met een tuinhuis laat je je tuin opgeruimder en daardoor ruimer lijken. Tuinartikelen, zoals gereedschap, tuinmeubelen en fietsen kun je er makkelijk in kwijt.

Maar ook voor andere doeleinden is een tuinhuis zeer geschikt. Denk bijvoorbeeld aan een kantoor, kas, atelier of recreatieruimte. Het lijkt wel alsof je een tweede huis tot je beschikking hebt!

Voor voorbeelden of andere invullingen van je tuinhuis, kun je dit artikel over tuinhuisjes ook lezen. Daar kreeg ik bijzonder veel positieve reacties op, dus vandaar nog eens een artikel over tuinhuizen.

mooi tuinhuis

Voor welk doel je ook een tuinhuisje wilt: hét perfecte tuinhuisje bestaat. Tuinhuizen zijn namelijk in vele soorten, maten, materialen en kleuren beschikbaar. Van traditionele blokhutten, luxe tuinhuizen met overkapping tot compacte tuinhuisjes voor in de kleine tuin.

Het handige tuinhuisje

De vraag naar tuinhuizen is erg groot, en de fabrikanten zitten op hun beurt natuurlijk niet stil. Daardoor is er een flink aanbod. Google maar eens wat rond, of loop bij de diverse tuincentra naar binnen.

Een tuinhuis biedt extra opslagruimte, maar bijvoorbeeld ook een rustige plek om te werken of kan figureren als speelhuisje voor de kinderen. Of ben je misschien opzoek naar een plaatsje in de tuin waar je met vrienden en familie tot in de late uurtjes kunt genieten?

glazen tuinhuis

Daarnaast heeft een tuinhuis nog meer voordelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het uitzicht of van het feit dat je woning meer waard wordt?

Tuinhuizen in diverse formaten

Een tuinhuisje van hout is het meest gangbare type, maar ook zijn tuinhuizen van metaal of kunststof zijn prima opties. Dat scheelt natuurlijk weer in onderhoudskosten.

tuinhuis

Een grote aanbieder waar ik lang heb zitten kijken is het assortiment van Fonteyn, een tuinspecialist op de Veluwe met volgens mij zo’n beetje het grootste aanbod tuinhuizen in Europa.

Je kunt ook nog even rondkijken in nog een artikel over tuinhuizen en blokhutten!