De zon laat zich steeds meer zien. De vogels zingen en bouwen een nestje. Het voorjaar is van start. Veel mensen zijn al in hun tuin aan de slag om alles weer mooi te maken. Daarbij horen uiteraard tuinmeubelen. Wat zijn de trends dit jaar? 

gezellige tuin

Felle kleuren

Zoals al jaren doen de grijstinten en de rustige kleuren zoals greywash of witewash het goed. Dit jaar doen felle kleuren ook mee. Gewild zijn de tuinkussens in zachte pastelkleuren zoals lichtroze, mintgroen en babyblauw. Voor wie graag meer kleur wil toevoegen kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om twee tuinstoelen in deze kleuren te vervangen.

Zwart

Maar voor wie minder met kleur heeft, goed nieuws, want zwart is weer helemaal terug. Het past overal bij. Toch is het wel iets geschikter voor mensen die een moderne tuin hebben.

bank-tuinmeubel

Kunststof meubelen

Het is niet raar dat kunststof tuinmeubelen ook in 2020 erg populair zijn, want de kwaliteit is erg goed. Bovendien zijn ze niet duur in aanschaf en wie weet hou je zelfs geld over voor een nieuwe laptoptas. Denk trouwens niet aan die oude plastic meubelen van vroeger, want tegenwoordig zien kunststof tuinmeubelen er hip uit. Vorig jaar was de kuipstoel een regelrechte hit en in 2020 nog steeds populair. Het zijn ideale stoeltjes voor als je weinig aan onderhoud wilt doen. Ze zijn snel schoongemaakt en weerbestendig.

Rotan en bamboe

Natuurlijke kleuren zijn helemaal trendy. Vandaar dat je dit jaar veel tuinmeubelen van rotan of bamboe ziet. Bovendien zijn deze materialen duurzaam en zorgen ze voor een rustige sfeer.

kussens 2017

Teakhout

Teakhout is een klassieker die eveneens in 2020 weer veel in de tuinen te vinden is. Heb je al jaren een teakhout set doe er dan eens andere kussens in. Wie weet verander je de set van klassiek naar modern. Maak er iets persoonlijks van en zet een leuke accessoire op je tafel. Het voordeel van teak is dat het met van alles te combineren is.

Plateau loungesets

Zoals de naam al zegt zijn dit loungesets die op een plateau zijn gebouwd. In plaats van de normale loungesets hebben deze sets in plaats van een armleuning een plateau naast de kussens. Die kun je heel handig gebruiken als bijzettafel.

Ze zijn best groot, een rugzak van het merk xd design past er met gemak op.