Een groter huis, een grotere tuin, een mooiere omgeving of een plek dichterbij kantoor…allemaal goede redenen om je spullen in te pakken en te verhuizen. Je zorgvuldig samengestelde interieur moet in dozen worden verpakt om, op een andere locatie, later weer te worden opgebouwd. Klinkt ingrijpend en soms is dat het ook. Lees verder voor een aantal handige verhuistips.

De bezem er door

Hoe dol je ook bent op je huidige interieur, er zijn vast spulletjes die weg kunnen. Dat kunnen spullen zijn die al maanden of zelfs jaren in de kast liggen. Maar wellicht ook accessoires en meubels die je na verloop van tijd zat bent geworden. Wees kritisch en doe spullen weg die je niet meer nodig hebt. Dat geeft na de verhuizing weer ruimte voor mooie nieuwe items!

verhuizen: wat neem je mee?
Kijk goed naar de spullen in huis. Wat neem je mee met de verhuizing en wat kan weg?

Gebruik duidelijke labels

Bij het inpakken verdeel je spullen natuurlijk qua gewicht over verschillende dozen. Maar om het inrichten van je nieuwe woning gemakkelijker te maken, pak je ook in (en uit) per kamer. Zorg dat je de belangrijkste spullen per kamer bij elkaar hebt en de rest van de spullen + accessoires in overige dozen. Dankzij goede labels heb je in het nieuwe huis gauw de juiste dozen per kamer te pakken.

verhuizen

Laten sjouwen

Verhuizen kún je zelf, maar al met al is het best een zware klus. Wie verhuisbedrijf prijzen bekijkt ziet al snel dat deze het gemak vaak meer dan waard zijn. Verhuisbedrijven maken een verhuizing een stuk gemakkelijker en dankzij ervaren verhuizers gaat het vaak ook veel sneller.

Uitpakken is een feestje!

Het aller-allerleukste deel van een verhuizing is natuurlijk het inrichten van je nieuwe interieur. Plannen die misschien al maandenlang op tafel liggen kun je nu eindelijk gaan uitvoeren en met oude en nieuwe spulletjes maar je jouw nieuwe woning weer snel tot een thuis.

Dankzij de goed gelabelde dozen kun je alles snel vinden. Maar let er op dat je niet iedere kamer tegelijk uitpakt. Ga per kamer aan de slag om orde en overzicht te bewaren en geef alles een goede plek.

Inrichten en ‘proef-wonen’

Eenmaal in je nieuwe huis kom je er pas echt achter wat handig, fijn en mooi is. Die ene vaas past misschien tóch niet zo goed bij het dressoir of je hebt meer (sfeer)verlichting nodig dan je aanvankelijk dacht. Geen punt. Na het inrichten van alle kamers ga je een tijdje ‘proef-wonen’. Ontdek wat werkt en wat niet en maak lijstjes met klussen en boodschappen. Die lijstjes kun je in de weekenden afwerken om je huis steeds meer af te maken.

verhuizen

Organiseer een housewarming

Op je nieuwe huis en zorgvuldig gekozen interieur ben je natuurlijk super trots! Als iedere kamer (zo goed als) af is, is het tijd om vrienden en familie uit te nodigen voor een housewarming.

TIP: Maak een uitnodiging die qua stijl, sfeer en kleur past bij jouw interieur. Op die manier maak je het mensen gemakkelijk een cadeautje uit te kiezen dat goed past bij jouw woonstijl. Heb je zelf behoefte aan cadeautips, check deze pagina.