Steeds meer mensen zijn bezig met duurzaamheid. En dat is niet zonder reden. Door duurzaam om te gaan met grondstoffen brengen we minder schade aan de aarde. En vaak is er voor onszelf ook nog een (financieel) voordeel te halen. Een lagere energierekening bijvoorbeeld, wanneer je zorgt voor goede vloerisolatie en je je huis op een duurzame manier verwarmd.

De overheid probeert het aantal woningen met gasaansluiting al terug te schroeven, dus de kans op een toename van woningen met zonnepanelen is groot.

Duurzame verwarming met goede vloerisolatie

Warm de winter door

Langzaam maar zeker worden CV-ketels uit de Nederlandse huizen verbannen en gaan we ons richten op andere manieren van verwarmen. Maar is je woning daar wel klaar voor? En hoe kun je optimaal gebruik maken van warmte die geleverd wordt door bijvoorbeeld warmtepompen of een warmtenet?

Goed om nu (vast) over na te denken en je vloer zo aan te passen, dat jij er de komende jaren weer warmpjes bij zit.

Kies voor goede vloerisolatie

Hoe je dat doet? Met een goede vloerisolatie bijvoorbeeld. Vloerverwarming is een stuk duurzamer dan radiatoren. Zorg je daarbij voor goede vloerisolatie dan behoud je de warmte zo optimaal mogelijk, waardoor je een stuk minder hoeft te stoken.

TIP: Voor goede vloerisolatie kun je je houten vloer vervangen door beton. Dat betekent: Houten vloer met draagbalken er uit om vervolgens de kruipruimte te vullen met isolerend schuimbeton. Daar bovenop komen dan vloerverwarming en een gietdekvloer. Zo is je vloer klaar voor een leefvloer naar keuze, zoals laminaat, parket of PVC.

Dit filmpje laat goed zien hoe het vervangen van je vloer in zijn werk gaat:

Voordelen van schuimbeton ondervloer

Het mooie van deze manier van vloerisolatie is dat het kan worden aangesloten op iedere vorm van warmtelevering. Dus ook als je nu nog gebruik maakt van een CV-ketel, kun je de vloerverwarming vast optimaal maken voor een nieuwe warmteleverancier.

Door de betere isolatie en goede verdeling van de warmte ga je zelf direct gunstig resultaat terugzien op de energierekening. Ook mooi meegenomen!

De oplossing van Faber comfortvloer waar ik heen verwees is een oplossing voor het vervangen van je oude houten vloer voor schuimbeton. Dit is een oplossing naast bij de broodjesvloer.

Schuimbeton is heel anders dan gewoon beton. Wil je gewoon beton laten storten? Dat is heel makkelijk. Je kan hee goedkoop online beton bestellen.

Houten vloer

Nu alleen nog even een mooie nieuwe vloer uit kiezen die perfect past bij je interieur!