Een afdak plaatsen is voor een beetje doe-het-zelver goed te doen. Je koopt wat hout (tip: laat dit direct op maat zagen bij de bouwmarkt), een golfplaat en na een middagje klussen is je afdak waarschijnlijk al klaar.

Een afdak komt in vele soorten en maten. Het droog houden, is vrijwel altijd het doel van een afdak. Je kunt een afdak plaatsen bij een van je deuren, maar je kunt ook helemaal losgaan en een chill-out of bar creëren in je eigen achtertuin

Afdak bij je voordeur

Een afdak bij een van je deuren heeft uiteraard als grote voordeel, dat je droog blijft zodra je naar binnen of naar buiten gaat. In principe is het een kwestie van wat hout en een paar golfplaten kopen, wat schroeven in de muur en je bent klaar.

Als je het mooi afwerkt en bijvoorbeeld polycarbonaat of golfplaten op rol gebruikt, dan is het nog een mooie upgrade voor je exterieur ook.

Afdak voor je fiets

Polyester golfplaten zijn uitermate geschikt voor een afdak voor je fiets. Fietsen blijven veel langer mooi als ze onder een afdak staan. Helemaal als je veel fietsen thuis hebt, bespaar je al snel veel onderhouds- en vervangkosten voor je fiets.

Ohja, een droog zadel is ook best fijn!

fietsen afdak

Je kunt een klein afdak bouwen, of een flink grote waar echt alles in past.

afdak opbergruimte

Je eigen chillruimte in de achtertuin

Met polyester golfplaten kun je een simpel afdak bouwen zoals hieronder. Of je maakt een ontzettend mooie zithoek, waar werkelijk elke gast jaloers op zal zijn.

afdak tuin

Je creeert ook een fijne eetplek aan je huis met een afdak in de tuin.

golfplaat afdak tuin

Met een mooie loungeset, een tuinkleed en wat mooie planten, maak je er een waar paradijsje van.

Een schommel past ook goed onder een afdak in je tuin, let op; de balken moeten dit wel kunnen dragen.

afdak tuin mooi

Of wat dacht je van je eigen bar!

tuin bar afdak golfplaat

Een fijn buitenhuisje waar je kunt chillen en wat spulletjes kunt opslaan is natuurlijk ook enorm handig. Kijk eens op golfplaatje.nl om te zien hoe haalbaar een mooi afdak in jouw tuin is.

tuin afdak

Wil je meer lezen over wat je in je tuin kunt bouwen? We schreven laatst al een artikel over tuin overkappingen.