Een vloerkleed in huis ziet er vaak heel gezellig en knus uit. Dat alleen al is genoeg reden om er eentje neer te leggen! Toch heeft een vloerkleed meer voordelen dat je misschien wel denkt…

vloerkleed woonkamer

Een vloerkleed is decoratief

De woonkamer is een belangrijke plek in huis, waar je het met mooie meubels en decoratie gezellig wil maken. Een vloerkleed is dan ideaal. Er zijn vloerkleden in heel veel stijlen: Heel neutraal of juist bontgekleurd met een bijzonder patroon, hoogpolig of laagpolig, groot of klein.

Je kunt het met een vloerkleed knus en gezellig maken en direct wat kleur toevoegen aan jouw woonkamer.

online vloerkleden

Een warme woonkamer

Wanneer je in de woonkamer bent voelt een vloerkleed onder je voeten een stuk zachter en warmer dan bijvoorbeeld plavuizen of parket. Bijkomend voordeel is dat vloerkleden goed warmte vasthouden. Door deze isolerende functie blijft het dankzij een vloerkleed dus extra lang warm in huis! 

Ook voor het oog zorgt een vloerkleed voor veel warmte. Combineer het kleed met een modern interieur en je zult zien dat het contrast de kamer een zachtere, warmere uitstraling geeft. Geen wonder dat we een vloerkleed vaak ‘lekker knus’ vinden.

vloerkleden woonkamer

Goed voor de akoestiek

Heb je weleens het idee dat het wat galmt in huis? Dan is het tijd iets te doen aan de akoestiek. Dat kan bijvoorbeeld door het ophangen van gordijnen, maar ook door het neerleggen van een vloerkleed. Behalve warmte absorbeert een vloerkleed namelijk ook geluid. Hierdoor heb je een stuk minder last van echo’s door bijvoorbeeld het geluid van de televisie of het lopen op hoge hakken. Zullen de buren ook blij mee zijn!

Bescherming tegen krassen

Sommige vloeren zijn erg gevoelig voor krassen. Door meubels op een vloerkleed te plaatsen voorkom je het geschuif van meubels over de vloer. Dat scheelt heel wat krassen en beschadigingen. Kijk eens naar online vloerkleden op maat om een kleed te vinden dat precies de juiste maat heeft voor jouw meubels in de woonkamer.

Wil je nog meer lezen over vloerkleden, neem dan een kijkje bij het artikel vloerkleden maken je woonkamer gezelliger.