Een vloerkleed in je woonkamer levert je veel op. Het geeft warme voeten, een gevoel van comfort en gezelschap. Om de een of andere reden smelten de verschillende meubel heel leuk samen als ze op een vloerkleed staan. Het is iets magisch, wat je met geen ander product zo goed voor elkaar krijgt als met een vloerkleed.

vloerkleed koeienhuid

Zoals je gewend bent heb ik in dit artikel inspirerende foto’s verzameld, waardoor je hopelijk een beeld krijgt van wat een vloerkleed voor jouw zithoek of woonkamer kan betekenen.

De upgrade voor jouw woonkamer

Dat je veel kanten op kunt met vloerkleden, moge duidelijk zijn. Maar wat voor type vloerkleed past nu het beste in jouw woonkamer.

Ik zal een aantal opties doorlopen.

vloerkleed van een koe

Het koeien vloerkleed is een bekende. Dit staat heel leuk als je een wat industriële of landelijke look in je woonkamer hebt (of wilt). Zoals je op de foto hierboven ziet is het echt een goede match met de vintage wit geschilderde muur.

Dit is overigens een vloerkleed van Kwantum, waar ze een flink aanbod hebben en tegen heel schappelijke prijzen.

koe vloerkleed

Gangbare vierkante vloerkleden

Wat je toch wel het meest tegenkomt in woonkamers, is het vierkante vloerkleed. Je kunt wat neutraler blijven, of met grappige vakjes.

Kies voor zo’n vloerkleed als je er gewoon een gezellige woonkamer van wilt maken, zonder de nadruk te veel te willen leggen op het vloerkleed. Vooral op het beige vloerkleed staat een grote pot met aanwezige plant heel goed.

beige padroni vloerkleed beige vloerkleed

neutraal kleed

Oosterse sferen

Sommige vloerkleden voelen wat exotischer aan, en hebben interessante Portugees of Arabisch ogende motieven.

Zonder je woning direct tot iets exotisch te bombarderen, kunnen heel veel woonkamers een tapijt zoals hieronder echt prima aan.

mosaic vloerkleedVloerkleed mystique

Iets bijzonders…

Wil je voor iets bijzonders gaan, wat maar weinig mensen zullen hebben in hun woonkamer? Dan ga je voor de gewaagde overkill aan kleuren zoals hieronder.

bloemetjes vloerkleed

Vloerkleden met verrassende kleuren

Soms zie je een vloerkleed met kleuren, waarvan je je afvraagt in wat voor woonkamer dat goed zou staan.

Ik vind de volgende 2 foto’s echt goede voorbeelden van het herhalen van kleuren, waardoor de synergie echt voor een meerwaarde zorgt.

De kussentjes en de bank hebben dezelfde kleuren als het vloerkleed.

Dit is heel speels, maar het klopt!