Tijd om de tuin aan te pakken? Superleuk! Door bijvoorbeeld een nieuwe kleur op de schutting creëer je direct een hele andere sfeer in je tuin.

Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je jouw houten schutting een make-over wilt geven. No worries: in deze blog lees je het allemaal!

Voorbereiding is het halve werk

Voordat je aan de slag gaat met verven is het belangrijk om het eerst goed schoon te maken met een hogedrukreiniger of een staalborstel.  Zit er nog oude verf op en zit dit goed vast? Zorg dan dat je de schutting eerst even schuurt. Wanneer je dit hebt gedaan moet het uiteraard schoon, glad en droog zijn wanneer je begint met het aanbrengen van de verf.

houten schutting

Voordat je ‘echt’ begint…

Het is heel belangrijk om een primer of grondverf aan te brengen. Dit vormt een hechtingslaagje tussen de ondergrond en de verf die er daarna overheen komt. Wanneer je dit niet doet trekt de verf in het hout en dat moet je voorkomen ;-).

Kies de juiste verf

Wanneer dit allemaal is gedaan begin je met het verven van de schutting in de kleur die jij mooi vindt. Voordat je dit gaat doen zoek je eerst een kleur uit die bij de tuin past. Tip: kijk op internet naar: “verf geschikt voor schutting”. Op die manier weet je zeker dat je de juiste verf hebt! Op de website bij Sikkens verf vind je de perfecte verf! Hieronder zie je alvast een aantal staan.

Sikkens Rubbol Primer

Deze primer is perfect voor een vulling en een hechting. Daarnaast is het fijn om aan te brengen en is het na twee uur al droog! Ideaal als je niet veel geduld hebt, haha! Daarnaast hoef je maar één laag aan te brengen en krijg je hiermee al direct het gewenste resultaat.

Sikkens verf

Met deze verf heb je de beste bescherming!

Je kunt zelf een kleur kiezen die jij mooi vindt voor in jouw tuin en zij mengen deze voor jou. Kies bijvoorbeeld voor een kleur die niet zoveel mensen hebben, zoals geel, oranje of paars. Doordat het een matte verf is geeft het ook gelijk een hele andere uitstraling dan ‘normaal’. Ben jij meer van de hoogglans look? Ga dan voor de Sikkens Rubbol SB. Deze heeft dezelfde kwaliteiten, maar dan in het hoogglans. Daarom is er voor ieder wat wils.

Let’s paint!

Wanneer de primer/grondverf zit, je de juiste verf hebt gekozen en wanneer de schutting droog is kun je gaan beginnen met het verven. Dit is natuurlijk het leukste van allemaal, want hierna zie je gelijk wat het resultaat is. Voor het verven zijn er nog een aantal handige tips die zeker van toepassing kunnen komen:

  • Kies een kwast en roller van goede kwaliteit. Dit zorgt namelijk voor een optimaal resultaat;
  • Strijk altijd van boven naar beneden;
  • Trek handschoentjes aan (zo worden je handen niet vies én kun je als je even pauze wilt nemen de handschoen makkelijk over de kwast doen, zo droogt deze niet uit).

Mee met de trends? Of kies je toch je eigen weg? Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad en kun jij gelijk aan de slag met het verven van de houten schutting.  Wil je meer lezen over deze verf van Sikkens? Klik hier. Heel erg veel succes!