In elke woning is het een probleem; je wilt graag wanddecoratie ophangen maar gaten boren is verre van ideaal. In huurwoningen mag het niet eens, en als je wanden net mooi gestucd zijn dan is het gewoon verschrikkelijk om het eerste gat erin te boren.

wanddecoratie ophangsysteem

Gelukkig zijn er prima oplossingen voor het gatenprobleem. Oké, je moet nog steeds een paar gaatjes boven maar die zul je in principe nooit meer hoeven zien.

De voordelen van een ophangsysteem

Als je ervan houdt om geregeld iets anders aan de want te plaatsen, dan is telkens nieuwe gaten boren al helemaal geen optie.

Een ophangsysteem zoals Artiteq ophang systemen, bevestig je een keer op de wand tegen de plafondrand aan. Vervolgens hang je vrijwel elke willekeurige wanddecoratie aan de bijgeleverde koorden. Dit systeem kan in elk geval tot zo’n 20 kilo aan.

ophangsysteem

Door de slimme verstellers kun je de wanddecoratie op vrijwel elke hoogte hangen.

Wanddecoratie ophangen aan schuine wanden

Wil je wanddecoratie in je trappenhuis ophangen, dan is een ophangsysteem ook een uitkomst. Je kunt het eenvoudig verplaatsen, verhogen of verlagen.

schuine wand

Stel je voor dat je al een gat had geboord en een grotere wanddecoratie had willen plaatsen…

In de kinderkamer wil je gewoon vaak iets nieuws

Vooral voor de kinderkamer is een ophangsysteem geweldig. Een kind wordt uiteraard steeds ouder, en zal tijdens elke leeftijdsfase weer iets anders aan de wand willen hebben hangen. Van dino’s tot voetballers, of gewoon een superhero. Als je snel kunt doorwisselen is dat heerlijk! (of als je meerdere kinderen hebt, laten ruilen)

kinderkamer wanddecoratie

Wanddecoratie ophangen in de keuken

De keuken is een plek waar je heel vaak komt. In vele huishoudens zie je foto’s van het gezin terugkomen. Ook daar is snel doorwisselen toch wel het leukst.

Het is namelijk zo’n kleine moeite, terwijl het echt een impact heeft op de uitstraling en gezelligheid van de ruimte.

keuken wanddecoratie

Tot slot nog een plaatje van de verschillende bevestigingshaakjes die je hebt.

Het komt er meestal op neer dat je het palletje vastschroeft aan het koord, op precies de juiste hoogte.

ophangsysteem