Kan je keuken wel een opknapbeurt gebruiken, maar wil je liever niet de hele keuken vervangen? Met een nieuw keukenblad creëer je in een handomdraai een hele nieuwe look.

Waarom keukenblad vervangen

Je kunt tal van redenen hebben om je keukenblad te vervangen. Een veelvoorkomende reden is de stijl van het aanrechtblad. Misschien ben je net verhuisd en vind je het keukenblad in je nieuwe huis niet mooi. Of wellicht heb je het aanrechtblad beschadigd door fanatiek koken of schoonmaken. Een hete pan kan lelijke kringen op je keukenblad hebben achtergelaten of je bent – na een aantal jaar – gewoon toe aan iets nieuws. Iets dat beter past bij je smaak en interieurstijl bijvoorbeeld. Een uniek keukenblad kan de uitstraling van jouw keuken compleet veranderen, bijvoorbeeld van keukenbladenconcurrent.

keukenblad vervangen

Nieuw keukenblad vs. nieuwe keuken

Soms is het vervangen van alleen het keukenblad niet voldoende om de keuken weer helemaal in orde te maken. Als de keuken 15-20 jaar oud is, is deze vaak aan vervanging toe. In dat geval raden we dus aan de hele keuken (of een groot deel daarvan) te vervangen. Vervang je toch liever alleen het aanrechtblad? Dan heb je bij een oude keuken meer kans dat je na een paar jaar alsnog de hele keuken zult moeten vervangen.

Heel veel keuze

Een nieuw keukenblad kiezen is leuk. Heel leuk zelfs! Vooral omdat er tegenwoordig zo ontzettend veel te kiezen valt. Qua kleur, maar ook qua materiaal. De uitstraling van het blad speelt bij je keuze ongetwijfeld een grote rol. Maar ieder materiaal heeft ook zijn eigen sterkte, levensduur en onderhoudsbehoefte. Laat je daarom goed adviseren voor je een keuze maakt.

Zelf keukenblad vervangen of laten doen?

Als je niet graag klust, er niet goed in bent of de tijd je simpelweg ontbreekt, kun je je keukenblad laten vervangen. Maar zelf een aanrechtblad vervangen is ook prima te doen. Zeker wanneer je kiest voor lichter materiaal, zoals kunststof. Zorg dat je bij het samenstellen van je nieuwe keukenblad exact de juiste afmetingen invoert. Het plaatsen van het keukenblad is dan een fluitje van een cent.