Heb je altijd al een waterbed willen hebben, maar hield de uitstraling van zo’n bed je eerder tegen? Dat hoeft tegenwoordig geen probleem meer te zijn, want je kunt nu je eigen waterbed ontwerpen. Waterbedden zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende soorten en maten én zijn tegenwoordig ook heel goed te combineren met bestaande ledikanten. Zo combineer je het beste van twee werelden: heerlijk slapen én compleet je eigen stijl in de slaapkamer.

waterbed ontwerpen

Je eigen waterbed ontwerpen

Bij het kiezen van het juiste waterbed komt heel wat kijken. Dat geldt niet alleen voor de stijl, maar ook voor de verschillende functionaliteiten. Je kunt zelf onderzoek doen, maar je kunt ook gebruik maken van de verschillende configurators die op internet te vinden zijn.

Eentje die ik handig vind is de configurator van Silvano Waterbedden, waarmee je een compleet waterbed samen kunt stellen.

Zo’n waterbed begint bij een onderstel. Het onderstel maakt deel uit van het frame en kan aangepast worden in de stijl van jouw slaapkamer. Het onderstel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van zilver tot houttinten. Kies niet alleen een kleur die past bij jouw slaapkamer, maar ook een hoogte; soms kan het handig zijn om een wat hogere instap te hebben, zodat je minder door je knieën hoeft om in bed te stappen.

Warmte-element

Een waterbed is altijd voorzien van een warmte-element. Dat zorgt ervoor dat het water op een prettige en comfortabele temperatuur komt en het lekker slapen is. Er zijn verschillende soorten warmte-elementen verkrijgbaar.

Baseer je keuze niet alleen op je eigen voorkeuren, maar ook op je slaapkamer. Als je slaapkamer in een koud stuk van het huis zit, kan het fijn zijn om een warmte-element te hebben met wat meer vermogen. Dan weet je zeker dat je ook tijdens koude winterdagen comfortabel kunt slapen.

Extra stevigheid en stabiliteit

Een waterbed is wat flexibeler dan een gewoon bed. Dat is goed omdat dat betekent dat je lichaam volledig ondersteund wordt, maar het kan ook wat wiebelig zijn. Met een extra tijk kun je meer stabiliteit creëren.

Als je graag een stabiel bed wilt, dan kan het handig zijn om een tijk bij te bestellen. Uiteraard kan dit ook op een later moment, dus je kunt ook eerst kijken hoe het waterbed je bevalt.

Ook leuk: verlichting in je waterbed!

Tegenwoordig worden waterbedden steeds spannender. Ze zijn tegenwoordig zelfs al leverbaar met verlichting.

Die verlichting wordt dan onder het bed geplaatst, waardoor de vorm van het bed zichtbaar is. Dit geeft een bijzondere sfeer. De bedverlichting is over het algemeen warm geel, wat in praktisch elke slaapkamer past.

Je kunt je waterbed ook verlichten met losse bedlampjes. Die monteer je aan de muur of plaats je op een nachtkastje. Het voordeel van die lampjes is dat ze aan te passen zijn aan je eigen stijl én gemakkelijk vervangen kunnen worden.

Bezorging

Ben je op zoek naar een nieuw waterbed voor jouw slaapkamer? Dan kan het handig zijn om te kijken naar een exemplaar dat bij je bezorgd én geplaatst wordt. Dan weet je zeker dat alles op de juiste manier aangesloten is en je extra lang plezier kunt hebben van je waterbed én je slaapkamer.