Niet het eerste waar je aan denkt als je je huis gaat inrichten; een radiator. Meestal is het een “moetje”, maar het kan een lelijk gezicht zijn in je woning. Het werd tijd voor een mooi overzicht met de opties die er zoal te vinden zijn in de markt. Welke radiator kiezen wordt hopelijk zo een stukje makkelijker!

Welke radiator kiezen
Welke radiator kiezen? Lees en zie hier snel al je opties

Welke radiator kiezen: Paneel Radiatoren

De meest gangbare vorm van een radiator is de paneel variant.

Hij wordt vaak gekozen om zijn neutrale uiterlijk, schappelijke prijs en prima vermogen.

paneel radiator

Welke radiator kiezen: Verticale designradiatoren

De meeste badkamers zijn niet zo heel groot. Mensen met een groot huis en een grote badkamer, hebben vaak nog een tweede badkamer die wel wat kleiner is. Daarom kan een stukje ruimte winnen erg fijn zijn. Dat kun je bereiken door een slimme indeling, of door een of meerdere verticale stijlvolle designradiatoren te plaatsen.

Een verticale designradiator gaat omhoog in plaats van in de breedte. Dat kan trouwens ook de perfecte oplossing zijn voor sommige kleine woonkamers of kleine slaapkamers.

verticale designradiator

Een verticale radiator wordt meestal aangesloten met de midden-onder aansluiting, of de linker- of rechterzijde. Hierboven zie je een voorbeeld van een Verticale Radiator van CVKoopjes.nl

Design radiatoren

Design radiatoren heb je in allerlei varianten, soorten, maten en ook prijsniveaus. Niet alle designradiatoren zijn even efficiënt, maar wie mooi wil zijn…

Design is dus vaak wat duurder zowel in aanschaf als gebruik, maar als je echt iets bijzonders wilt dan heeft dat vaak een prijs.

design radiator

Welke radiator kiezen: Handdoek radiator

De handdoek radiator is uitermate geschikt om… juist, je handdoek aan op te hangen. Zo wordt hij lekker snel droog.

Ze zijn meestal niet heel duur, en zien er prima maar vrij neutraal uit.

handdoekradiator

Elektrische radiatoren

Een elekrtische radiator werkt net als een CV radiator met een aan/uit regeling of thermostatische regeling. Ze zijn er in verschillende varianten, die hieronder is ook perfect geschikt om handdoeken op te drogen.

Welke radiator kiezen electrische radiator

Welke radiator kiezen: Vlakke radiator

Een vlakke radiator kun je kiezen als je een paneel radiator zou willen, maar wel nét iets mooiers wilt. Vlakke radiatoren hebben het eigenlijk allebei; ze leveren het vermogen van een paneelradiator, maar zien er misschien wel even mooi uit als een designradiator.

Gietijzeren radiatoren

Wie van industrieel of landelijk houdt, kan zeker kiezen voor een gietijzeren radiator. Ze zijn elegant en staan goed in moderne en klassieke woonkamers en kunnen nostalgie oproepen. Gaaf voor in bijvoorbeeld een statig herenhuis!

gietijzeren radiatoren

Plintverwarming

Dit is nu iets gaafs wat vast niet iedereen kent: Plintverwarming. Dit is een compacte radiator die je in bijvoorbeeld de keukenplint kunt verwerken, of op een ander klein plekje. Superhandig voor als je weinig ruimte hebt.

Plintverwarming zuigt koude lucht aan en verwarmd het!

Bron foto’s: cvkoopjes.nl