De zomer komt er weer aan. Een tijd waarin je veel buiten bent en lekker geniet van het weer. Maar daarvoor moet nog wel best wat gebeuren. Vaak zijn er kleinere en grotere aanpassingen nodig om echt te kunnen relaxen in de zomer. Déze punten mag je in elk geval niet vergeten in de voorbereidingen voor de zomer.

Zomerse decoraties

In de winter kies je vaak hele andere decoraties dan in de zomer. Tijd om het roer om te gooien dus! Het is leuk om inspiratie op te doen voor nieuwe ideeën. Denk vooral aan lichte en zomerse tinten. Vervang bijvoorbeeld de kussentjes van de bank, hang wat nieuws aan de muur of zet een flink bloemstuk op tafel. Zo maak je je interieur echt ‘summer proof’.

Woning zomerproof maken

Horren, hordeuren en klamboes installeren

De zomer is in Nederland ook de tijd van de muggen, vliegen en wespen. Om toch alle ramen en deuren lekker open te kunnen zetten, is het belangrijk dat je horren gebruikt. Je kunt horren zelf maken of ze op maat bestellen. Ook hordeuren houden veel ongedierte buiten. Een klamboe boven het bed zorgt dat je echt geen last zult hebben van muggen.

Horren

Zonwering checken

Hoe is jouw zonwering eraan toe? Veel zonweringen raken wat smoezelig en schimmelig na de hele winter opgerold te hebben gezeten. Is jouw zonwering echt lelijk geworden? Dan is het misschien tijd voor een nieuw doek voor het zonnescherm. Je kunt het losse zonweringsdoek vervangen zonder dat je meteen de hele zonwering met installatie en al moet vervangen. Wel is het belangrijk om dan een zonneschermdoek op maat te bestellen zodat het perfect past op je huidige installatie.

Kledingkast opruimen

Een ander typisch voorjaarsklusje is het opruimen van de kledingkast. Heb je kleding het hele afgelopen seizoen niet gedragen? Dan kan het waarschijnlijk weg. Haal de zomerkleding van de zolder en berg de winterkleding weg. Zo krijgt ook jouw kledingkast weer een zomerse uitstraling en word je helemaal vrolijk van al die lichte en vrolijke kleurtjes in de kast.

 

De zomerschoonmaak

Voordat het zomerseizoen echt is begonnen, is het tijd voor de grote zomerschoonmaak. Dit doe je als je klaar bent met opruimen en herinrichten. Even alles lekker schoon poetsen, zodat je in de zomer minder werk hebt. Bij de zomerschoonmaak kun je meestal de vloerkleden buiten uitkloppen en het beddengoed uitgebreid laten luchten. Als je nu overal schoonmaakt, hoef je dat niet meer te doen als je lekker in de tuin wilt gaan zitten.

Ventilatie

Zomer en winter is goede ventilatie belangrijk. Heb je een ventilatie systeem in huis? Dan laat je die in het voorjaar even goed nalopen. Heb je airconditioning (bofkont!), dan laat je deze schoonmaken door een specialist. En heb je geen systeem, dan maak je alle roostertjes schoon en laat je het huis zo vaak mogelijk luchten. Dankzij de horren komt er geen ongedierte binnen en heb je toch altijd frisse lucht in huis.

ventilatie

Het is altijd fijn als je ziet dat de zomer er weer aan komt. De winter is meestal best heel knus en gezellig, maar de zomer is vooral genieten. Je kunt veel buiten zijn en er komt weer overal kleur in de wereld. Wel zo fijn als ook jouw woning weer helemaal klaar is voor de zomer. Dan hoef je je nergens meer druk om te maken en kun je echt relaxt gaan genieten! Is jouw huis al klaar voor de zomer?

Je tuin perfect schoonmaken met de hogedrukspuit

Een van de leukere klusjes is het schoonspuiten van je tuin met de hogedrukspuit. Het lijkt wel alsof je het vuil kunt uitgummen met een hogedrukspuit! Heb je er geen, dan kun je er altijd een huren of lenen bij bijvoorbeeld Peerby.

tuinset op terras

Handig is ook dat je gewoon je tuinmeubilair ook compleet kunt schoonspuiten, waardoor het er weer uitziet als nieuw. Ook de schutting kun je een mooie oppoetsbeurt geven. Vergeet niet om kleding aan te trekken die vies mag worden, want er zal heel wat zand, mos en onkruid door de lucht vliegen!