De landelijke interieurstijl is nog steeds heel erg populair. De landelijke stijl kom je al jaren tegen bij diverse woonwinkels en in inspiratiegidsen, daarmee is de stijl niet meer weg te denken in hedendaagse trends.

De landelijke woonstijl kan je op verschillende manieren toepassen in je interieur. Door middel van dit artikel, vind je leuke tips voor het inrichten van jouw huis in een landelijke sfeer.

woonaccessoirs landelijk interieur

Vloerkleden, gordijnen en kussens

Begin bij de basis! Vloerkleden en gordijnen zijn grote veranderingen in je interieur. Om de landelijke sfeer neer te zetten, kies je voor een vloerkleed in een zachte tint.

Denk bijvoorbeeld aan een mooi wit kleed met een zacht patroon. Met een mooie groep van drie bijzettafels in het midden is dit de basis van je landelijke interieur. De gordijnen kan je afstemmen op de kleur van je bank en vloerkleed.

Gordijnen in natuurlijke kleuren passen mooi bij het geheel.

Planten in je landelijke interieur

Je interieur is niet landelijk, zonder planten in de woonkamer.

Plaats planten in rieten manden, op de salontafel, en in mooie hoeken van de kamer. Planten zorgen voor een warme en levendige sfeer in de woonkamer.

Ben je geen held met groene vingers? Kies dan voor cactussen of vetplanten in je interieur.  Plaats de planten in mooie witte vazen of potten om zo de planten weer bij je landelijke interieur te betrekken.

rieten manden

Landelijke wanddecoratie

Met wanddecoratie in een landelijk interieur kun je helemaal los gaan. Denk aan het plaatsen van een mooie grote klok in warme natuurlijke tinten of van natuurlijk materiaal.

Bijvoorbeeld een houten klok of een klok in de tinten van je gordijnen.

Ook schilderijen met een mooi uitzicht of juist een poster met een mooie quote staan perfect in een landelijk interieur.

Bezoek Pinterest eens om inspiratie op te doen voor wanddecoratie in een landelijk interieur! Aan de wand is een macraméhanger of een gewei een typische uiting van een landelijk interieur.

Verlichting in een landelijk interieur

Tenslotte is het belangrijk om de ruimtes goed te verlichten.

Kies voor een mooie lamp met een rieten kap of ga voor een mooie witte lamp die aansluit bij de andere woonaccessoires in de woning.

Een landelijke sfeer creëer je al gauw door natuurlijke elementen te combineren met wit. Zorg voor verlichting dat je niet gaat voor een lamp met een koele kleur. Een lamp met een warmere tint zorgt ook ’s avonds voor een gezellige uitstraling.