Natuurlijk is het heerlijk om uitgebreid te shoppen voor nieuwe meubels en accessoires voor je interieur. Maar soms kun je nét niet vinden wat je zoekt. Of misschien lijkt het je gewoon leuk om zelfgemaakte spullen in huis neer te zetten. Wie een klein beetje handig is met hout kan echt heel veel spullen voor in huis zelf maken!

DIY met hout

Op internet kun je tal van bouwtekeningen vinden van dingen die je zelf van hout kunt maken. Ervaren klussers kunnen veel misschien ook wel zonder bouwtekening of zij passen een bouwtekening aan voor een eindresultaat dat helemaal naar wens is. Met dit artikel willen we je graag inspireren en ideeën geven van wat jij zelf kunt maken. 

Tafels van hout

Salontafels, bijzettafels, eettafels en bureaus kun je allemaal prima zelf maken van hout. Sterker nog, als je dat doet, kun je er voor zorgen dat iedere tafel in huis de perfecte afmetingen heeft. Ideaal toch? En wil je net een stapje verder gaan, dan kun je hout combineren met ander materiaal, zoals metaal. Dat geeft je tafel een stoere look en past perfect bij een industrieel interieur.

Houten kasten

Of een kast nu voor boeken, kleding, speelgoed of servies is, het oog wil ook wat. Door vorm en functie te combineren kun je zelf de perfecte kast maken voor iedere kamer in huis. Altijd genoeg bergruimte in de stijl van je interieur. En alle complimenten over de mooie kasten zijn helemaal voor jou, want jij hebt ze immers zelf van hout gemaakt.

Een houten bed

Wat dacht je er van om je eigen bed te maken? Met stevig hout en een goed plan kan dat prima! Uiteraard moet je daarbij wel rekening houden met de maten van je matras, maar de hoogte van het bed kun je zelf bepalen. Ook het hoofdbord, het materiaal en de look van je bed kies je helemaal zelf.

Decoratie van hout

Eerst beginnen met een kleiner project? Ook veel decoratie in huis kun je zelf maken van hout. Denk bijvoorbeeld aan een houten wandbord met plankjes. Die kun je vervolgens vullen met fotolijstjes, leuke plantjes en andere kleine accessoires. Een houten hart staat mooi in een landelijk interieur en een tijdschriftenbak van steigerhout doet het goed in een stoer interieur. 

DIY Tuinmeubels

’s Zomers op een tuinbankje genieten van het avondzonnetje in de voortuin, lange middagen loungen op een robuuste loungeset of barbecuen in je eigen tuinkeuken om vervolgens te eten aan een mooie houten tuintafel. Voor in de tuin valt er genoeg te klussen! Kies hout dat goed tegen allerlei weersomstandigheden kan en bouw je eigen tuinmeubels van hout. Relaxen in de tuin is nog nooit zó fijn geweest!

Maak een plan en ga aan de slag

Zit je vol inspiratie om zelf houten meubels en decoratie te maken van hout? Mooi! Met zelfgemaakte items geef je jouw interieur echt iets persoonlijks. Je kunt je werkstukken precies maken zoals jij ze wilt, in een afmeting die perfect past en afgewerkt in de juiste stijl. Gebruik een bouwtekening of maak zelf een schets voor je begint, zodat je niet lukraak begint. Plan klaar? Dan kun je op naar intriplex voor je materialen en aan het werk!