Ben jij een student? Of ken je een student? Dat weet je dat het leven van een student heel hectisch kan zijn. In de meeste gevallen ben je als student niet alleen veel tijd kwijt aan studeren en colleges, maar zitten je ook in een vereniging en staan er ook nog eens andere activiteiten op de planning. Druk, druk, druk dus. Het is dan fijn als je als student een plek hebt waar je je helemaal kunt ontspannen aan het einde van de avond of waar je in de rust kunt studeren. Wil jij weten hoe je jouw studentenkamer niet alleen creatief kunt inrichten, maar ook een mooie look kunt geven? Lees dan snel verder!

studentenkamer klein

Gebruik de wanden

Wanneer je een studentenkamer hebt, heb je vaak niet een heel grote ruimte waar je gebruik van kunt maken. Dit kun je als een nadeel zien, maar eigenlijk is het juist voordelig. Als student ben je vaak ‘on the go’. De vrije momenten die je voor jezelf hebt, gebruik je natuurlijk ook om je studentenkamer schoon te maken. Het is super fijn dat je geen grote ruimte hebt waar je de hele dag mee bezig bent om schoon te maken. Ondanks je een kleine ruimte hebt, kun je jouw studentenkamer indelen op een manier dat je er nog steeds veel in kwijt kunt.

kleine kamer

De grootste tip die je voor een kleine ruimte altijd kunt inzetten is door zo veel mogelijk gebruik te maken van de wanden. Zo kun je bijvoorbeeld een wandtafel aanschaffen en deze als bureau gebruiken. Als je daar dan een ergonomische bureaustoel bij plaatst kun je ongetwijfeld lekker door studeren zonder je rug over te belasten.

Decoreer jouw studentenkamer

Naast het plaatsen van een wandtafel kun je er dus ook voor kiezen om een leuke lamp in het midden van de ruimte op te hangen. Dit zal jouw studentenkamer meteen naar een hoger niveau brengen. Voor de rest kun je uiteraard nog meer meubels aan de wanden hangen zodat je zoveel mogelijk ruimte kunt besparen. Denk maar aan een spiegel, wandkast en kledinghanger. Je kunt zelfs smalle open boekenkasten vinden die je aan de wand bevestigd. Hierin kun je dan mooi je schoenen in kwijt. Een andere tip is om een bedframe uit te kiezen waar ook lades bij geleverd worden. Tot slot willen we meegeven dat je vooral genoeg aandacht kunt besteden aan het decoreren van jouw ruimte. Hiermee maak je het namelijk helemaal af.

studentenkamer

Kortom, heb je als student niet heel veel ruimte als je een studentenkamer hebt. Het is dan goede tip om zoveel mogelijk gebruik te maken van de wanden, omdat je hiermee ruimte kunt besparen. Hang een mooie lamp op en besteed aandacht aan het decoreren van jouw studentenkamer. Zo kun je helemaal genieten van jouw studentenkamer.