Er is weinig prettiger, dan in je achtertuin in de zon zitten met lieve mensen om je heen en een verkoelend drankje. En guess what, die dagen zitten er weer aan te komen! Omdat de tuin steeds vaker wordt gezien als buitenkamer, vinden wij het als interieur fans belangrijk om ook een beetje stijl aan te brengen.

Over loungesets, eettafels en je terras aanleggen hebben we al genoeg geschreven, maar eigenlijk nog nooit over parasols.

tuin parasol zomer

Je smeert je natuurlijk goed in, maar na een poosje in de zon is het wel zo prettig om je ook weer even in de schaduw te begeven. Je hebt verschillende manieren om schaduw te creëren in je tuin. Zo kun je denken aan een overkapping of een schaduwdoek. Maar de mooiste oplossing blijft toch wel een stijlvolle parasol. Kijk mee naar deze prachtige voorbeelden van parasols, en tuinen om jaloers op te worden!

Zweefparasols zijn erg handig

Om te beginnen is het goed om even stil te staan bij wat voor soort tuinparasols je zoal hebt. De klassieke parasol met de stang in het midden is namelijk echt niet meer het enige model op de markt.

Je ziet tegenwoordig steeds vaker de zweefparasol. Het is een beetje hetzelfde idee als een booglamp, maar dan in parasol vorm. Het grote voordeel is natuurlijk dat je de meubels niet om een stang heen hoeft te positioneren.

parasol tafel tuin

Een zweefparasol kun je op veel manieren positioneren, zodat je de juiste mensen in de schaduw zet. En de juiste mensen in het zonnetje 🙂

tafel tuin terras zomer parasol

Aan een tafel staat het niet alleen stijlvol, maar is het ook makkelijker om te bepalen waar de schaduw is en waar niet.

parasol terras

Je hebt een zweefparasol ook in dubbele variant, zodat je aan 1 parasol genoeg hebt voor de grote familietafel.

tuin parasol terras

Ibiza style! De kans dat jouw tuin er zo uit ziet is maar klein, maar zoals je op de foto kunt zien is de zweefparasol ook perfect om bij je loungeset voor schaduw te zorgen.

terras parasol

Nu we toch bezig zijn met idyllische foto’s, mag deze er ook nog wel bij. Dit is een klassieke parasol qua stang, maar omdat je de hoogte kunt verstellen en er een kantelmechanisme in zit blijft het eenvoudig om de parasol juist af te stellen.

Muurparasols – ideaal voor kleinere tuinen of balkons

Op een balkon of in een kleine tuin is het belangrijk om slim om te gaan met de ruimte. Een standaard parasol met stang in het midden leent zich hier duidelijk minder voor. Een muurparasol is een erg handige oplossing voor kleinere buitenruimtes. Kijk maar even mee.

muurparasol balkon terras

Op je balkon toch wat extra schaduw creëren kan met een muurparasol. Die staat niet in de weg, en door het draaimechanisme kun je op veel plekken de zon weren.

muurparasol terras

Ook in een tuin kan een muurparasol een ideale uitkomst zijn om delen te voorzien van schaduw.

Kom maar door met die zonnige 25C+ dagen dus!