Net zoals met de slaapkamer, woonkamer en de tuin, veranderen ook op het gebied van badkamers de trends ieder jaar. Hoewel niet iedereen natuurlijk ieder jaar zijn badkamer gaat verbouwen, vind ik het toch handig om de leukste badkamer trends 2015 eens op te sommen. Misschien inspireert het je, of ben je juist nu op zoek naar leuke ideeen om je badkamer eens grondig aan te pakken.

Kleuren trends voor de badkamer

Qua kleuren is de badkamer nooit echt een ruimte geweest waar je jezelf helemaal kunt uitleven met de meest felle kleuren.

De kleuren trends voor een badkamer zijn altijd best conservatief geweest en ook dit jaar wordt hier niet van afgeweken. Op zich is dit ook niet zo gek als je beseft dat mensen in de badkamer graag willen relaxen en ontspannen. Felle drukke kleuren die passen hier nu eenmaal niet zo goed bij.

Simpel wit en grijs zorgt voor een relaxte sfeer en dit is al jaren de trend voor de badkamers.

badkamer trends 2015

In 2015 is de trend echter om deze kleuren met zwart te combineren. Zwart straalt warmte uit en is stijlvol te combineren met wit of grijstinten.

Tegels voor muren en ramen

De trend van de laatste jaren op het gebied van tegels, zowel in de badkamer als andere kamers van het huis, is dat de tegels het liefst zo groot mogelijk zijn. Deze trend zet zich in 2015 dan ook voort en er kan zelfs worden gezegd dat de tegels nog groter zijn geworden.

grote tegels badkamer trend 2015

grote tegels zijn populair en laten de badkamer chique en groter ogen

Tegels van 50 bij 50 cm of zelfs 60 bij 60 zijn inmiddels de norm geworden. Hoe groter de tegels hoe beter. Grote tegels stralen luxe uit en laten de ruimte van de badkamer tevens groter ogen.

Ovale vormen

Er was een tijd dat we van ronde wastafels in de badkamer naar meer vierkante vormen zijn gegaan. De badkamer trend 2015 laat echter de rechte hoeken en de vierkante vormen weer uit de badkamer verdwijnen.

Tegenwoordig is de trend namelijk om ovale vormen te gebruiken het zijn ongeveer de vierkante wastafels maar hiervan zijn de hoeken weer afgerond.

ronde vormen badkamer trend 2015

ronde en ovale vormen zijn een badkamer trend in 2015

Deze ovale vormen gelden overigens niet alleen voor de wastafels maar ook voor alle andere badkamermeubels. Geen harde rechte hoeken meer maar zachte afgeronde vormen.

Dit zorgt voor een meer zacht en stijlvol uiterlijk in de badkamer en is in de stijl van de trends in 2015.

Badkamer trends 2015: Moderne techniek

De ontwikkelingen op het gebied van techniek gaan enorm snel. Door mobiele telefoons en overal bereik tot het internet zijn computers een steeds belangrijkere rol in ons leven gaan spelen. Dit merken we ook in het interieur van ons huis.

Het is bijvoorbeeld al niet meer vreemd om een slimme thermostaat te hebben waarmee je vanaf je telefoon de verwarming alvast aan kunt zetten wanneer je op de weg terug van je werk bent.

Ook in de badkamer maakt de moderne techniek zijn opkomst. Wat dacht je van een douche die je al vanuit je bed kunt aanzetten zodat je meteen onder een warme douche kunt springen of genieten van je favoriete muziek op iTunes terwijl je onder de douche staat.

Hout in de badkamer

Een trend waarvan we verwachten dat deze in 2015 echt gaat opkomen is hout in de badkamer. We hebben het dan over houten vloeren of meubels.

badkamer trends 2015 hout

je ziet steeds meer hout of houtkleurige tegels in badkamers

Dit geeft een extra warme uitstraling aan je badkamer en zorgt er ook daadwerkelijk voor dat je minder koude voeten hebt dan met een tegelvloer. Let wel op dat je goed op moet letten met welk hout dat hiervoor gebruikt wordt aangezien niet alle houtsoorten evengoed tegen vocht kunnen.