Hoewel voor veel kamers in huis (vooral de woonkamer) het interieur constant veranderd wordt, is dit niet het geval voor de badkamer. Dit komt waarschijnlijk doordat de kosten voor het veranderen van het interieur van een badkamer snel hoog op kunnen lopen. En veel mensen laten de badkamer toch een beetje links liggen als het gaat om accessoires en leuk maken. Het is normaal gesproken niet de ruimte met de meeste accessoires die makkelijk vervangen kunnen worden, maar de badkamer trends hebben wel leuke dingen in huis.

Veranderingen aan het sanitair van de badkamer zijn vaak kostbaar omdat hier professionele hulp bij nodig is. Laat maar zitten dus…

Er zijn echter een aantal nieuwe ontwikkelingen op het gebied van badkamer sanitair die je misschien van gedachte kunnen veranderen. Deze ontwikkelingen kunnen je badkamer tot een veel leukere ruimte maken!

Ideeen uit mijn badkamer

Sowieso hebben wij altijd wat groens in de badkamer staan. Een simpel plantje (okè, wel een nepperd) geeft gelijk een ander sfeertje aan de ruimte.

badkamer trends
Een plantje in de badkamer geeft gelijk een leuk sfeertje

Verder staat er een leuk luchtverfrissertje van Rituals.

En wat wij onlangs hebben gedaan, is een grote glazen pot neergezet. Daarin droppen we alle shampootjes die we meenemen uit de hotels waar we zijn geweest. Zier er erg leuk uit, en haalt goede herinneringen naar boven. (en stel de shampoo is een keertje op, is het nog handig ook)

Badkamer trends: Direct heet water

Een nieuwe ontwikkeling zijn bijvoorbeeld kranen die je meteen van heet water kunnen voorzien. Je hoeft dus niet meer te wachten op warm water. Niet meer eerst de douche aan te zetten in de ochtend om er pas tien minuten later onder te springen.

Dit vergroot het gemak en zorgt er ook meteen voor dat je water kunt besparen.

De kranen zijn vergelijkbaar met de kokend waterkranen die in keukens kunnen worden geïnstalleerd. Echter in een badkamer komt er niet meteen kokend water uit de kraan, daar zit je natuurlijk niet op te wachten 😉

In plaats daarvan komt er heet of warm water uit waar je jezelf niet aan kunt verbranden.

De nieuwste douches

De ontwikkelingen voor douches hebben in alle jaren nog nooit stilgestaan. De nieuwste douches zien er dan ook heel anders uit dan die van een aantal jaren geleden.

Er zijn tegenwoordig douchekoppen verkrijgbaar met allerlei verschillende instellingen. Zo kan de douche bijvoorbeeld ingesteld worden om een massage te geven en kan je exact instellen hoe krachtig de straal moet zijn.

douchekop
Badkamer trends: meerdere douchekoppen

Een andere nieuwe trend die we steeds vaker in badkamers zien zijn douches met meerdere douchekoppen. Met deze ontwikkelingen wordt het nemen van een douche echt een genot.

Bidet badkamer trend

Een bidet is een slang met sproeier die naast het toilet hangt. Misschien heb je deze weleens gezien in een hotel op vakantie in het buitenland.

badkamer trends

Veel Nederlanders denken dat het bedoeld is om je voeten in schoon te maken. Dat gaat inderdaad prima, maar het is de manier hoe veel mensen hun achterwerk schoonmaken zonder een douche te nemen.

Ook al klinkt het misschien gek, het gebruik van een bidet is vele malen hygiënischer dan wc-papier. Hoewel zeker nog niet iedereen klaar is voor deze nieuwe trend in de badkamer in ons nuchtere Nederland is het wel iets wat in opkomst is.

Badkamer trend: Dubbele wasbakken

Een optie om ook te overwegen is het installeren van dubbele wasbakken in de badkamer. Deze ontwikkeling zie je bij veel badkamers in Nederland terug. Zelf hebben wij 1 hele grote wasbak met 2 kranen, wat ook prima is.

badkamer-zwart-wit-voorbeelden

Het is niet langer nodig om ruzie te maken met gezinsleden wanneer iemand te lang voor de spiegel in de badkamer staat.

Met dubbele wasbakken is het mogelijk om naast elkaar gelijktijdig jezelf te wassen, tandenpoetsen en scheren.

Jacuzzi voor thuis

Jacuzzi’s worden steeds meer betaalbaar en komen daarom kiezen steeds meer mensen ook voor de optie om een jacuzzi als badkamer sanitair te installeren. In mijn huidige woning past het niet, maar het liefst zou ik er een in de tuin hebben. Ik hou er namelijk enorm van om buiten te zijn, ook als het winter is. In een Jacuzzi kan dat, en het is een manier om lekker te ontspannen en bij te praten.

badkamer-zwart-wit-voorbeelden-luxe

Het was al mogelijk om met een aantal handige hulpmiddelen je badkuip om te toveren tot een bubbelend bad. Er gaat echter niks boven een echte jacuzzi in huis. Dit is namelijk de perfecte manier om lekker te ontspannen en pijnlijke spieren te genezen na een lange dag werken. Ik kan wel zeggen, dit is een van mijn favoriete badkamer trends!

Kleuren trends voor de badkamer

Qua kleuren is de badkamer nooit echt een ruimte geweest waar je jezelf helemaal kunt uitleven met de meest felle kleuren.

De kleuren trends voor een badkamer zijn altijd best conservatief geweest en ook dit jaar wordt hier niet van afgeweken. Op zich is dit ook niet zo gek als je beseft dat mensen in de badkamer graag willen relaxen en ontspannen. Felle drukke kleuren die passen hier nu eenmaal niet zo goed bij.

Simpel wit en grijs zorgt voor een relaxte sfeer en dit is al jaren de trend voor de badkamers.

badkamer trends kleuren

De trend is om deze kleuren met zwart te combineren. Zwart straalt warmte uit en is stijlvol te combineren met wit of grijstinten.

Tegels voor muren en ramen

De trend van de laatste jaren op het gebied van tegels, zowel in de badkamer als andere kamers van het huis, is dat de tegels het liefst zo groot mogelijk zijn. Deze trend zet zich dan ook voort en er kan zelfs worden gezegd dat de tegels nog groter zijn geworden.

grote tegels badkamer trend
grote tegels zijn populair en laten de badkamer chique en groter ogen

Tegels van 50 bij 50 cm of zelfs 60 bij 60 zijn inmiddels de norm geworden. Hoe groter de tegels hoe beter. Grote tegels stralen luxe uit en laten de ruimte van de badkamer tevens groter ogen.

Ovale vormen

Er was een tijd dat we van ronde wastafels in de badkamer naar meer vierkante vormen zijn gegaan. Deze badkamer trend laat echter de rechte hoeken en de vierkante vormen weer uit de badkamer verdwijnen.

Tegenwoordig is de trend namelijk om ovale vormen te gebruiken het zijn ongeveer de vierkante wastafels maar hiervan zijn de hoeken weer afgerond.

ronde vormen badkamer trend
ronde en ovale vormen zijn een van de badkamer trends

Deze ovale vormen gelden overigens niet alleen voor de wastafels maar ook voor alle andere badkamermeubels. Geen harde rechte hoeken meer maar zachte afgeronde vormen.

Dit zorgt voor een meer zacht en stijlvol uiterlijk in de badkamer en is in de stijl van de trends.

Badkamer trends: Moderne techniek

De ontwikkelingen op het gebied van techniek gaan enorm snel. Door mobiele telefoons en overal bereik tot het internet zijn computers een steeds belangrijkere rol in ons leven gaan spelen. Dit merken we ook in het interieur van ons huis.

Het is bijvoorbeeld al niet meer vreemd om een slimme thermostaat te hebben waarmee je vanaf je telefoon de verwarming alvast aan kunt zetten wanneer je op de weg terug van je werk bent.

Ook in de badkamer maakt de moderne techniek zijn opkomst. Wat dacht je van een douche die je al vanuit je bed kunt aanzetten zodat je meteen onder een warme douche kunt springen of genieten van je favoriete muziek op iTunes terwijl je onder de douche staat.

Hout in de badkamer

Een trend waarvan we verwachten dat deze echt gaat opkomen is hout in de badkamer. We hebben het dan over houten vloeren of meubels.

badkamer trends hout
je ziet steeds meer hout of houtkleurige tegels in badkamers

Dit geeft een extra warme uitstraling aan je badkamer en zorgt er ook daadwerkelijk voor dat je minder koude voeten hebt dan met een tegelvloer. Let wel op dat je goed op moet letten met welk hout dat hiervoor gebruikt wordt aangezien niet alle houtsoorten evengoed tegen vocht kunnen.