De eettafel is een van de meest prominente meubels in onze woning. Dus is het niet heel gek dat we hoge eisen stellen aan de eettafel.

Aan de eettafel wordt gegeten en worden vaak de beste gesprekken gevoerd. Spelletjesfanaten brengen ook uren door aan de eettafel, en als je thuis werkt dan is de eettafel misschien ook wel je bureau. En als je gasten uitnodigt voor een etentje… ja, ook dan zit je aan de eettafel.

eikenhouten tafel

In dit artikel willen we graag een aantal kloostertafels uitlichten. Denk aan eikenhouten en granieten tafels. Deze tafels zijn robuust, oerdegelijk en vormen een pronkstuk in je interieur.

Voorbeelden eikenhouten eettafels

Om je te inspireren delen we een verzameling van mooie eikenhouten eettafels.

kloostertafel

Hierboven zie je een bijzonder stijlvolle eikenhouten eettafel. Door de combinatie met metaal heeft deze tafel een stoere industriële look. De stoelen passen er qua kleur bruin echt perfect bij, net als de chique kaarsen.

 

robuuste eettafel

Superleuk detail toch, die veren in de vaas? Qua kleurstelling staat het prachtig bij de stoelen, tafelvoet en kleur van de muur. Deze kloostertafel is volledig van eikenhout en heeft een hele stevige onderkant.

 

eettafel

Ook deze kloostertafel heeft een industriële look. Op de foto zie je geen lampen, maar industriële hanglampen zouden hier geweldig boven staan.

 

kloostertafel eettafel haardvuur hout

Dit is een goed voorbeeld van een wat meer klassieke klooster eettafel. Dat komt vooral door de sierlijke voet van de tafel, en wordt nog eens geaccentueerd door de decoratie (het paard) dat op de tafel staat.

 

eettafel verschillende stoelen

Een wat meer recht-toe-recht-aan woonkamer, wordt mooi opgeleukt door prachtige stoelen en deze robuuste eettafel. De kaarsjes zijn misschien wat kitsch en staan haaks op de rest van de stijl van de meubels, als daar wat sierlijks zou staan zou de ruimte beter aanvoelen.

 

Bijpassende eikenhouten salontafels

Behalve de eettafel, is het ook mogelijk om een kloostertafel in je zithoek te zetten. Sommige modellen zijn verkrijgbaar in eettafel als in salontafel formaat. Dat kan overigens wel wat ongeïnspireerd en saai overkomen, waarschijnlijk is een combinatie van twee verschillende kloostertafels toch beter.

salontafel klooster

Een lekker stevige salontafel, die ruim genoeg is voor zowel decoratie als hapjes & drankjes.

 

salontafel

Deze salontafel zou niet misstaan in een modern interieur!