Je woning schoonmaken, het is voor de meesten niet echt een hobby. Helemaal met kinderen en tijdens de herfst is de vloer vaak snel vies en moet er gestofzuigd worden. Tegenwoordig komen er steeds meer mooie stofzuigers op de markt die het klusje een stuk prettiger maken. Van robotstofzuigers tot draadloze stofzuigers zonder zak. Vandaag hebben we een mooie en zeer betaalbare stofzuiger zonder zak getest.

De geteste stofzuiger is de Zedar S600 Steelstofzuiger en deze kost op dit moment €149,- bij Bol.com.

Stofzuiger uitpakken – wat zit er in de doos?

Het pakket kwam binnen in een mooi ontworpen doos.

draadloze stofzuiger zonder zak

Naast alles wat je nodig hebt om fijn te kunnen stofzuigen, zit er een handige muurbevestiging bij. Daardoor kun je de steelstofzuiger makkelijk opbergen en laadt hij na gebruik direct op.

Draadloze stofzuiger kopen – waarop letten

Toen we gingen testen, hebben we een lijstje gemaakt met punten waarop we de stofzuiger wilden beoordelen. Bij een draadloze stofzuiger zonder zak kun je op het volgende letten:

 • Batterijduur
 • Zuigkracht
 • Hoe ligt hij in de hand?
 • Afval capaciteit
 • De looks
 • Aantal opzetstukken

 

Bediening van de Zedar ZDR-S600

De bediening is prima bereikbaar. Met de duim kun je ‘m aan en uitzetten, en iets daarboven zit de tubo-knop.

Zedar ZDR-S600

Ligging in de hand

De stofzuiger ligt erg goed in de hand. Het handvat is fijn en er zit tussen de wijsvinger en de overige vingers, een klein schotje. Hierdoor heb je het gevoel dat je de stofzuiger nog beter vast hebt.

Je kunt ook goed zien hoeveel vuil er in het opvangbakje zit. Legen ging overigens erg soepel.

zedar zdr S600 draadloze stofzuiger.jpg

Het is onvermijdelijk bij draadloze stofzuigers, het is vaak best wat gewicht wat je in je handen hebt. Met 1,8 kilo is de Zedar S600 nog steeds lichter dan de meeste vergelijkbare modellen.

Stofzuiger zonder zak getest

Eigenlijk op alle onderdelen is deze stofzuiger een heel fijn apparaat. Het allerbelangrijkste is natuurlijk of het apparaat het vuil goed opzuigt. Daarin lijkt het apparaat uit te blinken ten opzichte van vergelijkbare apparaten in zijn prijsklasse, helemaal als de turbo stand wordt geactiveerd. De wieltjes onder het belangrijkste opzetstuk rollen goed, waardoor je lekker snel door de ruimtes heen gaat. Ook het draaien van de kop gaat prettig, bij sommige stofzuigers gaat dit wat stroef of moet je onnatuurlijke bewegingen maken.

zedar zdr S600 stofzuiger

Dankzij de strakke verlichting zie je goed waar je nog moet zuigen.

Verder is het product zeer compleet. Je kunt dankzij de meegeleverde opzetstukken eigenlijk overal wel uit de voeten met de ZDR-S600.

Pluspunten:

 1. De zuigkracht
 2. Batterij gaat per keer 30 minuten mee, dat is voor de meeste woningen ruim voldoende (bij de turbo stand is de batterij sneller leeg)
 3. Je kunt hem zowel als stofzuiger gebruiken, als kruimeldief
 4. Hij ligt erg fijn in de hand
 5. Dankzij de verlichting zie je nog beter hoe schoon het wordt

Minpunten:

 1. Het was even zoeken naar het oplaadpunt waar je de kabel insteekt, die had op een iets beter bereikbare plek kunnen zitten. Maar dat went snel.
 2. Geen melding dat de batterij bijna op is.

Op Bol.com worden er ook nauwelijks minpunten gemeld.

Eindconclusie

Zoek je een betaalbare draadloze steelstofzuiger, dan heb je aan de Zedar ZDR-S600 een zeer goed apparaat, dat goed zuigt en bijzonder prettig in gebruik is.

Ben je geinteresseerd in deze stofzuiger, je koopt hem op Bol.com