Een kinderkamer inrichten, dat kan best wel lastig zijn. De meeste ouders creëren graag iets dat écht bij het kind past. Om dat te bereiken lees je het juiste artikel: tips en interieur ideeen kinderkamer!

Naast tips om de kinderkamer in te richten, komen twee verschillende soorten bedden aan bod die het pronkstuk van de kamer kunnen worden.

interieur ideeen kinderkamer

Wil je een aantal bizar leuke ruimtes zien die voor kinderen een waar paradijs zouden zijn, lees dit artikel eens.

De foto’s die je in dit artikel ziet van de hoogslapers en boomhutbedden komen van emob.eu.

Interieur ideeen kinderkamer

Een kinderkamer inrichten begint bij het bed, en het is van je budget en de ruimte afhankelijk of je er een echt paradijsje van kunt maken.

Mijn eerste tip zou zijn; denk goed na over het doel dat je hebt met de kinderkamer. Is het een plek waar ook gespeeld moet worden? Of is het juist een plek waar uitrusten centraal staat. En hoe wil je dat ze spelen, is het een plek om even rustig met een boekje te lezen (afhankelijk van de leeftijd) of mogen er gerust vriendjes komen ravotten?

Een paar kinderkamer interieur ideeen die ik onlangs heb opgedaan.

Verdiepingen

Maak gebruik van verschillende verdiepingen, je kunt op of onder het bed vaak een extra ruimte creëren. Op zo’n manier ontstaat een bijzonder knus en afgebakend hoekje om te spelen.

Een eigen domein

Veel kinderen vinden het geweldig om écht hun eigen domeintje te hebben. Dat kun je realiseren met een hutje of tentje in de kamer. Hoe cool is het om een wigwam te hebben!

Thema

Maak er een inspirerende kamer van met 1 thema, die een interesse van een kind stimuleert. Dat zou een sport kunnen zijn, maar ook een thema als het heelal, zeevaart, een bepaald vakantieland of iets waar het kind al interesse in heeft.

Kinderkamer inrichten: de keuze van het bed

Houdt je kind van spelen in de tuin en wil je de kinderkamer graag op een originele manier inrichten? Dan kun je bijvoorbeeld voor een boomhutbed kiezen. Boomhutbedden bestaan in alle vormen en maten. Het bed kan eruit zien als een huisje, maar het kan ook voorzien zijn van een leuke speelruimte, of het bed kan enkel bereikbaar zijn via trappen.

kinderkamer inrichten
Leuk voorbeeld van een boomhutbed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een huisbedje: knus & gezellig!

Een variant op een boomhutbed, is een huisbed. Die zijn vaak wat voordeliger en geven nog steeds een heel bijzonder gevoel.

Een kind kan zelf het huisbed wat helpen inrichten, ideaal om zijn of haar creativiteit wat aan te moedigen.

 kinderkamer inrichteninterieur ideeen voor kinderkamer

Interieur ideeen kinderkamer: Veilig en geborgen in een hutbed!

Een hutbed is weer een ander type bed voor een kinderkamer. Je kind kan zich helemaal uitleven door verschillende spelletjes te spelen, je zou zelfs verstoppertje kunnen spelen.

En wat te denken van een spannend verhaaltje voor het slapen gaan, met dit bed als onderdeel van het verhaal!?

kinderkamer interieur ideeen

Praktisch en stijlvol bed nodig? Kies voor een hoogslaper!

Hoe deel je een kinderkamer perfect in? Dit is een veelvoorkomend probleem voor elke ouder die een babykamer wil omtoveren in een kinderkamer.

Lijkt de ruimte plots zoveel kleiner met die grote meubelen? Geen paniek, hier lees je de ideale oplossing!

Een hoogslaper is sowieso handig voor de iets kleinere kinderkamer. Je combineert een bed met een bureau, of bijvoorbeeld een kast. Allemaal in één meubelstuk! (heb je meer inspiratie nodig, check dit artikel met tips hoe je een kleine slaapkamer kunt inrichten)

Een ander voordeel is dat je niet apart een bed en een kast of bureau hoeft te kopen, en bespaar je heel erg veel plaats.

Zoals je misschien gemerkt hebt op interieur-ideeen, houd ik van mooi, stijlvol maar ook vooral van efficiënt! 🙂

kinderkamer interieur idee

Ooit heb ik een woning gezien waarbij 2 kinderkamers bijzonder efficiënt waren ingericht. De muur was doorgebroken en de ruimte werd opnieuw ingedeeld: de ene kamer kreeg het bed aan de bovenkant, de andere kamer kreeg het bed aan de onderkant. Maar wel met een harde muur ertussen! Zo hadden beide kinderen echt hun eigen kamer, maar die was nu veel groter omdat de bedden alsnog boven elkaar stonden!

bed interieur ideeen kinderkamer

Mocht je geen zin hebben om te klussen, ga dan voor een van deze bedden! Op internet heb je diverse aanbieders, Emob.eu heeft in elk geval meegroeibedden tot autobedden, stapelbedden en nog heel wat meer zoals complete kinderkamers!