Voor wie net als ik, een kleine slaapkamer heeft maar het wel leuk vindt om het er vrolijk uit te laten zien heb ik het artikel interieur ideeen kleine slaapkamer geschreven. De reden dat ik het zo belangrijk vind om de slaapkamer stijlvol in te richten, is omdat de slaapkamer veelal de meest stabiele ruimte in de woning is. Je verandert er doorgaans vrij weinig.

kleine slaapkamer

Maar wat te doen met een kleine slaapkamer? Veel ruimte voor de decoratie die je wilt is er simpelweg niet.

Wanddecoratie voor kleine slaapkamer

Elke slaapkamer heeft muren. Aangezien het geen ruimteverlies oplevert als je iets met de muren doet, is dat een no-brainer.
Een paar ideeen voor de muren van een kleine slaapkamer:

 1. Kies een leuk behang. Dat kan heel veel doen met de ruimte en er is heel veel keus.
 2. Hetzelfde geldt voor een leuk kleurtje. Je zou ook wit kunnen kiezen en bijvoorbeeld 1 vlak een andere kleur kunnen geven.
 3. Fotolijstjes.
 4. Letters op de muur (al vinden sommigen dit vreselijk)
 5. Een beestenkop!

Een heel ander idee is het plaatsen van een plankje aan de wand. Dat kan ten eerste heel handig zijn voor je spulletjes, maar je kunt er ook leuke decoratie op zetten zonder dat het je echt ruimte kost.

Ikea heeft ze sowieso, maar er zijn talloze andere plekken waar je ze in diverse maten kunt kopen.

Loop lekker rond in de interieurzaken en houd je ogen gewoon open tot je iets leuks tegenkomt!

Opbergmogelijkheden en slaapbank

Ik heb er meerdere artikelen over geschreven, maar het kunnen opbergen van je spullen in een kleine slaapkamer is heel belangrijk.

  1. Zorg voor voldoende opbergplekken voor je rondslingerende spulletjes bij je bed, zoals magazines, oordopjes en pilletjes. In een laatje zijn ze net zo dichtbij maar staat het veel beter opgeruimd.
  2. Koop slimme meubels, zo kun je een bed kopen die openklapt zodat je eronder spullen kwijt kunt. Een andere optie is misschien wel een slaapbank van Leen Bakker voor jezelf of voor logees.
  3. Te weinig ruimte voor een badjas, kettingen of andere spullen die kunnen hangen? Bevestig wat haken aan de muur!

Let op, hang de muren niet te vol want dat oogt ook weer heel rommelig!

Mooie spullen

Als je weinig mogelijkheden hebt voor decoratie, zorg er dan voor dat wát je er hebt, echt mooi is!

Een lamp is bijvoorbeeld zoiets. Laat je de oude lamp maar hangen, of kies je ervoor om een stijlvolle nieuwe lamp te kopen? Een nieuw lampje met warmer licht kan trouwens ook erg fijn zijn.

Ook het wel of niet opmaken van je bed (ben ik dus niet zo goed in), is een groot verschil van hoe je slaapkamer aanvoelt als je er bent. Kleine moeite! Een mooi beddengoed helpt ook, ik kies zelf vaak voor een effen kleur met een licht patroontje.

Onderschat de kracht van kussens ook niet! Kussens zijn zacht en dat vinden mensen en hun brein fijn. Een leuke set aan kussens kan echt een verschil maken.

Ook de vloer is van groot belang als je weinig ruimte in de slaapkamer hebt. Kies je tapijt voor lekker warme voeten en demping van geluiden? Of kies je voor een strak laminaat dat past bij de rest van je woning. Bij weinig ruimte maak je het verschil met de vloer.

Interieur ideeen kleine slaapkamer

De laatste interieur ideeen die ik in dit artikel zet gaan over decoratie die je toch ergens neer kunt zetten. Past dat niet in jouw slaapkamer, lees dan door in het artikel kleine slaapkamer inrichten.

Het leukste om neer te zetten vind ik de combinatie van planten en kaarsen. Beiden stralen gezelligheid en rust uit. Rust wil je hebben in de slaapkamer, gezelligheid is heel mooi meegenomen.