Geniet jij ook altijd met volle teugen van een nachtje over in een mooi hotel? De heerlijke bedden, het zachte beddengoed en niet te vergeten het luxe sfeertje smaakt naar meer. Wil jij deze look ook aanbrengen in jouw slaapkamer? Met slechts enkele toevoegingen creëer jij de luxe kwaliteit van een hotelkamer in je eigen huis.

De trend van nu; hotel chic

Rijke stoffen, donkere tinten en grootse prints. De ‘boutique chic’ trend is helemaal van nu. Het wordt ook wel ‘hotel chic’ genoemd en bij het zien van de beelden begrijp jij direct waarom. De grote bloemenprints, stoffen als fluweel, zijde en satijn doen je denken aan een luxe hotelsuite.

Droom heerlijk weg en geniet van het optimale comfort. Met slechts kleine handelingen bereik je al een groot resultaat. Denk aan een nieuw kleurtje op de muur, accessoires en natuurlijk een matchend dekbedovertrek en mooie hoeslakens.

Bijpassend beddengoed

Het bed heeft een prominente plek in de slaapkamer. Daarnaast breng je er ook aardig wat uren in door, dus een comfortabel én mooi bed is zeker op zijn plaats. Binnen de ‘boutique chic’ trend zien we veel luxe stoffen, maar ook geborduurde applicaties en bloemenprints zijn hierin groot favoriet.  Met name de pioenroos wekt direct het chique sfeertje op.

De basis wordt gelegd door goede hoeslakens. Op Smulders Textiel, onze favoriet, heb je een ruime keuze aan hoeslakens in bijvoorbeeld katoen-satijn, jersey en regulier katoen. Met name een hoeslaken van katoen-satijn draagt bij aan de chique look in de slaapkamer.

Vanzelfsprekend zijn de hoeslakens verkrijgbaar in een tal van afmetingen, geschikt voor eenpersoons-, tweepersoons- en lits-jumeaux bedden. In combinatie met een dekbedovertrek van katoen-satijn maak je het plaatje compleet!

Donkere kleuren voor extra sfeer

Een likje verf op de muur kan al wonderen verrichten. Kies in dit geval voor een intense kleur, zoals donkergroen, nachtblauw of bordeaux. Een warme, sfeervolle tint zet de juiste toon voor de luxe slaapkamer die jij voor ogen hebt.

Combineer de warme kleur met bijvoorbeeld zwart en goudkleurige accenten. Wanneer je het iets te donker vindt kan je natuurlijk ook voor een lichtere tint kiezen of de kleur slechts aanbrengen op één muur.

De juiste accessoires

De ‘boutique chic’ trend vraagt ook om goede accessoires. Denk aan een mooie lamp, een zacht kleed op de vloer en kleine details zoals een plantje, kaarsen en een passend schilderij. Ook een zachte plaid of grote sprei zorgt voor de juiste aankleding. Gouden accenten sluiten mooi aan binnen de ‘hotel-look’, maar het is bovenal belangrijk dat je er je eigen draai aan geeft. Op deze manier zal jij het comfort en de luxe van de slaapkamer ervaren!