Met de inrichting van de badkamer heb je veel verschillende opties tot je beschikking. Je kan werkelijk alle kanten op met bijvoorbeeld wand- en vloertegels waarmee verschillende stijlen gecreëerd kunnen worden. Het is toch één van de meest gebruikte kamers van het huis waar je dag vaak begint en eindigt. Daarom wat tips om een stijlvolle badkamer te maken, zonder per se te hoeven verbouwen.

stijlvolle badkamer
Door een aantal details heb je een stijlvolle badkamer

In de meeste gevallen gebruiken we de badkamer natuurlijk om onszelf op te frissen of mooi te maken. Iedere ochtend bijvoorbeeld wassen we onszelf onder de douche en gebruiken de kraan in de badkamer.

Het is allemaal zo vanzelfsprekend, tot je eens gaat reizen in een arm land waar je merkt dat we het toch wel erg goed voor elkaar hebben. Maar hoe maak je je badkamer interieur een beetje stijlvol, en kan dat ook duurzaam? De deloodgieterutrecht.nl deelt de laatste trends op het gebied van badkamerinterieurs.

Stijlvolle badkamer interieurtrends

De badkamer begint naast een functionele rol ook vaak een rol te krijgen als een kamer in huis waarin men kan relaxen en ontstressen.

Er is immers geen betere manier om tot rust te komen na een lange werkdag dan lekker een half uur in een warm bad een spannend boek te lezen.

stijlvol badkamerinterieur

De omgeving waarin je ligt draagt op deze momenten bij aan de mate waarop ontstrest kan worden. De perfecte sfeer is te creëren met het juiste interieur van de badkamer.

Kleuren & tegels

Eenvoudige en rustige kleuren zorgen bijvoorbeeld voor een relaxende sfeer. Grote tegels op de wand en muur geven een rustig gevoel aan de badkamer.

badkamer-zwart-wit-voorbeeld-groot

Decoratie in de badkamer

Voor meer stijl in je badkamer, kun je denken aan een stukje decoratie. Een mooie vaas met een bloemetje erin (ik heb thuis nepbloemen, maar dat zie je toch haast niet) of ander versiermateriaal dat weinig onderhoud vraagt.

badkamer ideeen

Je kunt ook zelfs kaarsen neerzetten voor wat romantische momenten.

Ik zie soms ook wel eens een mooie gepolijste stenenset op zo’n schaal liggen. Dat heeft ook wel een leuke uitstraling.

Je bakje met tandenborstels en het handzeepje op een stijlvol schaaltje leggen maakt ook een groot verschil.

Lampen voor meer karakter

Een sierlijke lamp voor in de badkamer zal ook een enorm verschil uitmaken. Spotjes zijn natuurlijk prima, en je wilt jezelf goed kunnen zien in de spiegel. Maar met mooie sierlijke lampen krijgt je badkamer echt een ander karakter.

Deze dingen spelen een steeds belangrijkere rol in het interieur van een badkamer. Een andere trend die tevens het interieur van de badkamer bepaald is duurzaamheid.

Duurzaam sanitair

Het inrichten van een huis is altijd een plan wat op de toekomst is gericht. Natuurlijk betekent duurzaam ook vriendelijk voor het milieu. Dat is niet onbelangrijk, maar als je 5 jaar langer met je badkamer doet is dat ook al een grote winst voor het milieu.

Wanneer een badkamer verbouwd wordt dan is de bedoeling dat hier de komende jaren nog gebruik van wordt gemaakt. Maar naast het feit dat pas later verbouwen goed is, kun je met meer dingen rekening houden.

Bijvoorbeeld de badkuip.

stijlvol-badkamer
Een wat compactere badkuip is stijlvol en verbruikt minder water

Een grote badkuip is heerlijk om in te relaxen. Maar hoe groter de badkuip, hoe meer water je elke keer nodig zult hebben wat meer geld kost en slechter is voor het milieu.

Hetzelfde geldt voor een grote douchekop. Heerlijk natuurlijk, maar ook dat is een watervreter. Er zijn tegenwoordig allerlei waterbesparende douchekoppen te koop waarvan beweert wordt dat je het niet eens merkt. Door een betere verdeling van het beschikbare water merk je hier echter helemaal niks van wanneer je onder de douche staat.

douchekop
Zo’n douchekop is dus niet bepaald duurzaam… helaas

Ik heb het zelf nog nooit kunnen ervaren, maar weet wel dat de volgende douchekop een waterbesparende zal zijn. (dan voel je je ook weer minder schuldig als je een minuutje langer douchet!)