Ben jij ook een fan van yoga en mediteren? Dan is het natuurlijk geweldig om je eigen yogakamer in te kunnen richten! Je hoeft dan namelijk helemaal niet meer naar een yogastudio af te reizen om je yoga oefeningen te doen. Vervolgens kun je de kamer helemaal naar je eigen wens inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een yoga bolster uitkiezen die je wilt gebruiken en maak je de kamer helemaal in je eigen stijl. In dit artikel willen we je graag tips geven voor het inrichten van je eigen yogakamer.

Welke accessoires heb je nodig?

Als je een kamer in gaat richten voor je eigen meditatie en yoga, heb je natuurlijk verschillende accessoires nodig. Het is altijd aan te raden om eerst na te gaan wat je precies nodig hebt in de kamer om een goede yogakamer in te kunnen richten. Zo ga je bijvoorbeeld al snel kiezen voor een yoga bolster, maar mogen de meditatiekussens natuurlijk ook niet ontbreken. Voordat je de ruimte op een goede manier in kunt richten, ga je kijken naar alle accessoires die je nodig hebt om de ruimte helemaal naar je wens te maken. Vervolgens kijk je of het plan financieel haalbaar is om te realiseren. Als dit het geval is, kun je een plan opstellen om de ruimte te gaan verwezenlijken!

Waar komt de yogakamer?

Deel je jouw woning met een partner of vriend(in)? Dan kan het lastig zijn om een hele kamer voor jezelf te nemen. Toch is het wel belangrijk voor een yogakamer om een rustige plek te hebben waar niks anders gebeurd. Het is om deze reden belangrijk dat je je plannen bespreekbaar maakt en kijkt wat mogelijk is. Wellicht heb je een ruimte in huis over die je mag gebruiken om om te toveren tot yogakamer. Het fijne aan yoga is dat je er niet heel veel ruimte voor nodig hebt. Een kleine kamer kan daarom prima volstaan!

Zorg voor een goede sfeer

Als je de ruimte hebt bepaald waar je jouw yogakamer van gaat maken, kun je beginnen met de inrichting. Het is belangrijk dat de kamer een goede sfeer heeft. Dit zorgt namelijk voor een goede rust en een goede focus. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er voldoende licht naar binnen kan komen. Daglicht is namelijk erg fijn als je wilt gaan mediteren of yoga gaat doen. Is dit niet mogelijk? Dan kun je met goede verlichting ook al een goede kant op.

Daarnaast wil je ook de sfeer verbeteren door planten en eventueel kaarsen neer te zetten. Met yoga en meditatie let je erg goed op je ademhaling. Om deze reden is het uitermate belangrijk dat je voldoende zuurstof hebt in de ruimte. Met het plaatsen van genoeg planten, zorg je voor een goed klimaat en fijne zuurstof om in te ademen.

Genoeg rust in de kamer

Als je wilt gaan mediteren, is het belangrijk dat er voldoende rust mogelijk is in de kamer. Als je in een druk huis woont, of je hoort al snel geluiden door de muren heen, kan dit de meditatie en yoga sessie verstoren. Je kunt dit aanpakken door wandpanelen te plaatsen. Deze zorgen ervoor dat de akoestiek in de ruimte beter wordt, en je minder last krijgt van geluiden.

Ook is het verstandig om te kijken of je de muren beter kunt isoleren en de ruimte compleet dicht kunt maken. Als je alle gaten en kieren dicht, kom je er al snel achter dat het geluid ook veel minder makkelijk binnen kan dringen in de ruimte, waardoor het snel stiller wordt.