Soms krijg ik een aanbod dat ik niet kan afslaan; het testen van een zijden dekbed! Aangezien ik een slechte slaper ben, is het altijd goed om weer eens wat nieuws te proberen. Ik mocht dit dekbed een week lang testen en heb hem daarna weer terug moeten sturen, helaas want wat had ik hem graag gehouden! In dit artikel deel ik mijn ervaring.

zijden-dekbed-testen
Uitpakfeestje, het dekbed kwam in een fijne hoes binnen

Om precies te zijn heb ik dit zijden dekbed getest.

Mijn ervaring met het 100 % zijden dekbed

Mijn algehele indruk van het dekbed: slaapt erg lekker en ik had nog wel wat langer willen blijven liggen onder dit zijden dekbed 🙂

In het algemeen wordt er aangeraden om ook een zijden dekbedovertrek om het dekbed te doen, maar helaas had ik die niet in huis. Een goed alternatief blijkt katoen te zijn (ook volgens de website heb je de voordelen van een zijden dekbed, met katoenen dekbedovertrek).

Niet optimaal getest misschien, maar desalniettemin kan ik je vertellen dat het een fijne ervaring was om een weekje onder dit dekbed te slapen.

Over het dekbed

Het is een 100% zijden dekbed. Gevuld met lange, hand gespreide vezels van echte moerbei zijde. De tijk, de buitenstof, is ook van 100% pure zijde.

Schermafbeelding 2015-10-19 om 18.49.57
Het 100% zijden dekbed dat ik heb getest

Ervaring

Wat maakte het slapen onder dit Silkweb zijden dekbed fijn voor mij?

  • Allereerst de temperatuur, het werd niet te warm en ik had het ook niet koud. Zijde heeft een hoge warmteregulatie
  • Het is zachter en soepeler dan ik gewend ben, waardoor ik minder draai en woel in bed. Ik kan ‘s nachts nog wel eens wakker liggen omdat ik niet stil kan blijven liggen. Dan lig ik een beetje te woelen, erg irritant want dan kan ik niet echt uitgerust aan de dag beginnen. Maar onder dit dekbed heb ik behoorlijk goed doorgeslapen. Er zijn vele factoren die meespelen of je goed slaapt of niet. Een schoon bed en een fijn dekbed spelen daar in mijn ogen een belangrijke rol in.
  • Het is licht van gewicht, de meeste mensen (inclusief ikzelf) vinden dat fijner dan een zwaar dekbed.
  • Een zijden dekbed heeft als voordeel, en dat is voor mij belangrijk, dat het allergieën tegengaat. Verder zou het dekbed vocht regulerend moeten zijn. Dat heb ik niet echt kunnen testen aangezien het de meeste nachten fris was. Ik zweet sowieso meestal niet overmatig tijdens mijn slaap.

De folder bij het zijden dekbed

Dit is de bijgeleverde folder over de puur zijden kussensloop, ook een puur zijden product wat onder andere slaapvouwen en bedhair voorkomt.

zijden-dekbed-folder

Het test-dekbed stuur ik volgens afspraak na een weekje weer terug(helaas!!) n, in dezelfde doos en in dezelfde hoes. Ik kijk terug op een geslaagde test, zodra ik aan een nieuw dekbed toe ben dan maakt dit zijden dekbed een hele goede kans voor mij!

zijden-dekbed
Helaas moest hij in de verpakking ook weer terug…

Voor meer informatie bezoek je de site van Silk Heaven en als je vragen hebt aan mij, stel ze gerust hieronder.