Sindskort ben ik gestart met een nieuwe service op interieur-ideeen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden. Ik kreeg namelijk steeds vaker verhalen van mijn lezers over hoe hun interieur eruit ziet, en ze vroegen mij om advies. Maar ja, op basis van alleen een verhaal is het natuurlijk moeilijk om advies te geven. Dus ging ik om foto’s vragen. En toen bedacht ik me… Er zijn vast meer mensen die het leuk vinden om dit te lezen!

Wil jij de volgende keer interieur advies? Mail mij jouw verhaal, je wens en natuurlijk foto’s! (mag ook anoniem)

Anneke’s vraag

Anneke geeft aan van natuurlijk licht te houden en wil veel zonlicht in huis. Ze heeft haar interieur al erg leuk ingericht met smaakvolle details en mooi geverfde muren. Tóch wil ze het allemaal net even wat “leefbaarder” maken zoals ze zelf zegt. Verlichting blijft een lastig punt geeft ze aan, en daarbij hebben ze ook net een kast gekocht waar geen verlichting in zit.

Haar gezin voelt zich helemaal thuis in dit huis, en haar wens is om dit alleen maar verder te versterken.

Tot slot geeft ze aan dat ze bij binnenkomst graag iets leuks met een foto wil doen.

De foto’s

Anneke's woonkamer
De Woonkamer
Nog een foto van de woonkamer
De entree
De eettafel
De entree
De entree, binnenkort met leuke foto’s…
De keuken van Anneke
De keuken van Anneke

 

De woonkamer vanuit andere kijkhoek
De woonkamer vanuit andere kijkhoek

Mijn advies aan Anneke

Anneke, ik wil je allereerst een compliment geven voor jullie smaakvolle interieur. Ik vind een aantal producten dat je in jullie huis hebt gezet erg mooi en vooral erg goed bij elkaar passen. Zo is er erg efficient gebruik gemaakt van de ruimte die het huis heeft, de spiegel boven de bank zorgt niet alleen voor een ruimtelijke kijk, maar het brengt ook nog eens dat extra beetje licht in het huis via een andere hoek.

Kleuren

Het eerste dat voor mij opviel, was dat je geen gebruik hebt gemaakt van uitgesproken kleuren. Alles is redelijk “vlak” als ik het zo mag noemen. Ik vind het zonder twijfel een mooi interieur, maar het kan meer identiteit krijgen als je er een uitgesproken kleur in verwerkt. En dat kan heel subtiel zoals je in de voorbeelden uit het eBook kunt zien.

Licht en verlichting

Het meubilair dat in je woonkamer staat is allemaal vrij licht van kleur. Daardoor oogt alles ook wat ruimtelijker en, zoals je al graag wilt, erg licht. Maar op het gebied van verlichting heb ik het idee dat er zeker nog winst te behalen valt. In dit artikel over verlichting staan wat algemene tips. Voor de kast waar geen verlichting in zit, zou je kunnen overwegen om indirect licht via de bovenkant van de kast te laten komen.

Je zou misschien nog iets meer met kaarsen kunnen doen, die zorgen vaak voor dat extra beetje knusheid en warmte.

Foto idee bij binnenkomst

Wat betreft het foto idee zou je misschien een foto van jullie kunnen laten bewerken naar zwart wit, met 1 uitspringende kleur. Hier zie je een voorbeeld. Een paar andere ideeen voor bijvoorbeeld het maken van een canvas vind je hier.

Wanddecoratie

Wat mij tot slot opvalt is dat je vrij weinig aan de muur hebt hangen. Dat kan natuurlijk een bewuste keuze zijn. Maar met wat leuke wanddecoratie voor de woonkamer krijg je het nog wat persoonlijker.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips. Als je dit artikel leest en zelf een goede tip hebt voor Anneke, voel je vrij om hem in de reacties te plaatsen!

Jouw woning ook op interieur ideeen?

Wil jij de volgende keer interieur advies op deze site? Mail mij jouw verhaal, je wens en natuurlijk foto’s!