Veel mensen kunnen wel wat slaapkamer ideeen gebruiken om de kamer waar ze het meeste tijd doorbrengen per dag wat op te leuken. De slaapkamer is de plek waar je je dag begint, en eindigt. Wel zo leuk als je je daarin thuis voelt en blij wordt van die subtiele details. Een slaapkamer inrichten begint altijd met het opdoen van ideeen.

Hier wat ideeen om je slaapkamer nog meer zo te maken, zodat jij je er prettig voelt.

slaapkamer ideeen
8 mooi slaapkamer ideeen die je eenvoudig kunt toepassen

Verlichting

Zorg voor goede verlichting in je slaapkamer. Een dimmer geeft je de flexibiliteit om te schakelen tussen een romantische sfeer (niet onbelangrijk) en het zoeken naar die ene oorbel die je kwijt bent.

Een tafeltje of plateau met kaarsen geeft je kamer ook een erg relaxte uitstraling en kun je bovendien leuk gebruiken tijdens de romantische momenten. De verlichting die kaarsen geven is zo anders dan een spotje of gewone lamp, je merkt het direct. Pas natuurlijk wel op met kaarsen dichtbij een gordijn of ander licht ontvlambaar materiaal.

slaapkamer ideeen kaarsen

Slaapkamer ideeen – Een opgeruimde kamer is fijner

Zorg ervoor dat je kamer opgeruimd is”, zeiden mijn ouders vroeger altijd. Maar in sommige slaapkamers heb je altijd het idee dat het in no-time weer een zooitje is. Er zijn een paar slaapkamer ideeen die je eenvoudig kunt toepassen waardoor het minder snel rommelig wordt.

  • Zet een kleine wasmand in de slaapkamer, dat reduceert vieze was op de grond
  • Zet een kleine prullenbak in de slaapkamer: weg is weg
  • Heb je veel sieraden, bevestig wat haakjes aan de muur of koop een sieradenrekje
  • Richt een kastje in speciaal voor schoenen, slippers en sloffen
  • Voor je leeswerk: zet een tijdschriftenbak naast je bed.

Door bovenstaande tips uit te voeren pak je de grootste boosdoeners die je slaapkamer rommelig maken, keihard aan!

Ideeen slaapkamer – Spiegel

Een slaapkamer is geen slaapkamer zonder een mooie spiegel. Een mooie spiegel met een lijst die er goed uitziet wordt niet alleen je kamer mooier, maar kijkt ook prettiger naar jezelf en krijgt daardoor iets meer zelfvertrouwen.

Daarnaast vergroot het ook je optische beeld van de slaapkamer. Ik denk dat ruim 90% van de Nederlanders graag een iets grotere slaapkamer zouden hebben, en met een spiegel vergroot je de slaapkamer in elk geval voor je gevoel.

spiegel in slaapkamer

Natuurproducten in je slaapkamer

Niet elke slaapkamer heeft genoeg ruimte voor dit slaapkamer idee, maar in een slaapkamer wat natuurproducten verwerken zoals planten, bloemen of een nachtkastje van authentiek hout voelt heel erg goed.

plant in slaapkamer

Een simpel maar leuk plantje op een nachtkastje maakt echt een verschil. Stel je voor dat dat plantje er niet zou staan, hoe saai zou het dan worden.

slaapkamer idee natuur

De foto hierboven is misschien wat te extreem, maar het idee is duidelijk denk ik.

Je vindt altijd wel iets leuks in natuurwinkels of juist bij de accessoires afdelingen van de bekende woonwinkels.

Televisie aan de muur

Veel mensen vinden het een goed idee om in de slaapkamer een televisie te hebben. Dat is het ook, je dag eindigen met een beetje tv kijken maakt veel mensen slaperig. Maar een televisie op een kast plaatsen slurpt veel ruimte op.

Ik moet zeggen dat sinds wij zo’n iPad beugel hebben geplaatst aan de zijwand naast het bed, we eigenlijk bijna geen televisie meer kijken. Vooral mijn vriendin geniet enorm van uitzending gemist en RTL XL op de iPad vanuit bed.

Plankje boven je bed

Bij het schrijven van deze slaapkamer ideeën vind ik het belangrijk dat er voor elk formaat slaapkamer er iets leuks tussen zit. Als je slaapkamer wat aan de kleine kant is, past er misschien geen nachtkastje meer naast. Een uitstekend alternatief is om een mooi plankje boven je bed te monteren (bij ikea hebben ze mooie en niet duur).

Hierop kun je je telefoon kwijt, een glaasje water, je boek en eventueel wat decoratie.

koofje of plankje boven bed

Slaapkamer ideeen –Veel kussens

Veel kussens maken je bed nog leuker om naar te kijken, en het zorgt ervoor dat het er nog comfortabeler uit gaat zien. Alles van een kleur, of een leuke mix van meerdere kleuren, het kan allemaal!

veel kussens in slaapkamer

Extra aandacht voor de verduistering

Wat ook een grote invloed heeft op de sfeer van je slaapkamer, is de wijze waarop je de ruimte verduistert.

Wat voor gordijnen neem je? Ga je voor rolgordijnen, vouwgordijnen of kies je een ander systeem? Je zou ook de special kunnen lezen over je slaapkamer goed donker maken.

Meer slaapkamer voorbeelden bekijken

Ben je geinspireerd door de slaapkamer ideeen en wil je graag nog meer foto’s zien? Bekijk vooral deze post met slaapkamer voorbeelden om je eigen voorkeur te ontdekken.

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze slaapkamer ideeën. Als je zelf nog leuke inspiratie voor de slaapkamer hebt of juist andere interieur ideeen die je kunt toepassen op zowel je slaapkamer als de rest van je woning, stuur ze dan zeker in dan verwerk ik die in een volgend stuk over slaapkamer ideeen.