De tuin is de fijnste plek van de hele woning. Buiten zitten geeft zoveel meer gezelligheid, frisse lucht en een levendig gevoel! In Nederland kunnen we helaas maar een paar maanden per jaar echt gebruik kunt maken van de tuin. Niet iedereen weet daarom hoe ze de tuin kunnen inrichten. Daarom is het prettig om tuinen voorbeelden te kunnen bekijken om inspiratie op te doen bij het inrichten van je tuin.

tuinen voorbeelden

Om een tuin met sfeer te krijgen moet je op zoek naar de ideale combinatie van licht, groen, zithoekjes en decoratie.

Tuin inrichten

Als je je tuin opnieuw wilt gaan inrichten, dan sta je voor een boel beslissingen. Wat voor vloer wil je, wat voor omheining zoals een schutting of juist een heg, wat voor decoratie wil je en waar ga je de zithoek plaatsen?

Ga effectief aan de slag, bekijk een hoop tuinen voorbeelden en doe daarmee inspiratie op:

  1. Bekijk tuin voorbeelden op bijvoorbeeld pinterest (of de tuin voorbeelden op deze pagina)
  2. Bewaar wat je mooi vindt
  3. Schrijf op welke stijl je wilt nastreven, en wat je niet wilt (BELANGRIJK!)
  4. Maak een plattegrond met pen en papier
  5. Actie! Bedenk hoe je de klus gaat aanpakken en waar je je spullen wilt gaan inkopen

kleine tuin groot laten lijken

Begin bij de vloer; composiet terrasplanken

Je kunt natuurlijk kiezen voor kunstgras, betegeling, een houten vlondervloer, grind of alleen maar planten en bomen.

Maar heb je wel eens gehoord over composiet terrasplanken? Die geven een hout ervaring, maar hebben niet het nadeel van de vergrijzing. Het materiaal blijft veel langer goed en is zelfs bestand tegen zeewater. Terrasplanken van houtcomposiet gaan jaren mee. Interessant? Kijk eens bij de terrasplanken van woodcomposiet.nl en lees je in.

Tuinen voorbeelden

De selectie van tuinen voorbeelden zijn geen foto’s van complete tuinen, maar juist foto’s van elementen die je in je tuin kunt verwerken. Uiteindelijk wil je je eigen stijl erin verwerken en het echt jouw tuin maken!

Planten mogen best hangen

Heb je een plek om je planten op te hangen, just do it! Door planten op te hangen vangen ze doorgaans meer zon en hangen ze nog iets meer in het oog. In kleine tuinen kun je de plantjes tegen de muur bevestigen.

Een relaxte zithoek

Wat is een tuin zonder relaxte zithoek. Tegenwoordig heb je prima loungesets voor vrijwel elk budget. Met gekleurde kussens kun je echt een style meegeven. Vergeet de kracht van een kleur herhalen niet, kussens op een bank lenen zich daar echt perfect voor.

De droom van elk kind; een schommel!

kindertuin

Een schommel is niet alleen een droom van veel kinderen, ook veel (jong)volwassenen vinden het heerlijk om even te schommelen.

Drie keer raden wat het met de uitstraling van je tuin doet… Juist; door een schommel wordt je tuin speels!

Tuinen voorbeelden met boeddha

tuin beelden

Oké, officieel mag je eigenlijk helemaal geen Boeddha als decoratie gebruiken. Dat vinden de Boeddhisten een belediging. Maar het staat natuurlijk zo leuk… Een beeld van een monnik is overigens wel toegestaan en geeft hetzelfde effect.

Spiegel in je tuin

Met een spiegel in je tuin, helemaal zo’n leuke als hierboven, maak je je tuin optisch groter. Helemaal als je een wat kleine tuin hebt dan scheelt het wat. Maar boven alles staat het gewoon erg leuk.

zelf tuin goedkoop inrichten

Veel tuinen hebben een klein stukje waar je eigenlijk helemaal niets mee kunt. Het leukst is om op zo’n plek een zitje te creëren. Je zult er misschien niet vaak zitten, maar het staat heel uitnodigend.

Mocht je een keer een feestje geven of een grote barbecue organiseren, dan komt het goed van pas.

Bogen en rondingen

rozenboog in tuin idee

Om een tuin een meer speels effect te geven, kun je het beste rondingen of bogen in je tuin verwerken. Dat geeft een chique karakter. In kleinere tuinen ben je namelijk meestal verplicht om met hoeken te werken.

Als je meer van een strakke en moderne tuin houdt, dan zul je niet snel iets met rondingen doen.

Gordijnen in de tuin

tuin gordijnen

Tuin gordijnen laten je wanen in Ibiza!

Een tuinhuis

Tuinhuisjes zijn tegenwoordig helemaal hip. Heb je genoeg ruimte in de tuin, dan kun je een tuinhuisje plaatsen.

Een paar toepassingen van een tuinhuisje: extra logeerruimte, kantoor, geld verdienen door verhuur op Airbnb, sauna of hottub…

Pallets diy voor in de tuin

tuin idee pallet

Een loze muur of schutting kun je opvrolijken met een soort schouw. Voor minder dan 30 euro zet je dit in elkaar!