Jazeker, de zomer ligt weer voor ons en het is daarom al merkbaar drukker bij de tuincentra. Ook de artikelen over tuin inrichten en andere ideeen voor buiten worden momenteel veel gelezen op interieur ideeen. Tijd dus voor nieuwe inspiratie en het uitlichten van de tuinmeubeltrends 2017!

Tuin inrichten voor zomer

Als je van plan bent je tuin in te gaan richten met tuinmeubelen, is het zaak om van tevoren te bekijken wat je wilt aanschaffen, gaat het alleen om stoelen? Of ga je een op loungebank compleet met ligbed voor buiten aanschaffen?

tuinmeubel trends 2017

Allereerst is het belangrijk de functie van je tuin te bepalen. Zo zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen:

  • Gaat het primair om zonnen?
  • Wordt het een plek om te eten?
  • Zoja, wil je er met meerdere mensen kunnen eten?
  • Wil je er ook echt een loungeplek van maken?
  • Hoe beweegt de zon zich door de tuin?
  • Wat is de samenhang met de andere meubels, zoals een bankje, barbecue en plantenbakken?

Beantwoordt deze vragen in je gedachten, dan kun je alvast een beeld vormen over welke soort tuinmeubelen je het beste kunt integreren.

Kies de beste kwaliteit en het juiste materiaal

Hierbij komt het vaak voor dat mensen voor de goedkoopste tuinmeubelen en accessoires willen gaan, om het budget zo klein mogelijk te houden.

Persoonlijk denk ik dat spullen die je veel gebruikt, wat mogen kosten. Zit je toch bijna nooit in de tuin, geef er dan geen bizar bedrag aan uit. Maar ben je net als ik een echte buitenliefhebber; kies kwaliteit!

Omdat tuinmeubelen de hele dag buiten staan krijgen ze veel zon, regen en wind te verduren. Daardoor is het gunstig goed uit te zoeken welke meubelen lang mee zullen gaan met de tijd. Zelfs als je tuinmeubelen de grootste tijd van het jaar in het tuinhuisje staan.

Ook is het handig om te beslissen wat voor soort materiaal je wilt aanschaffen. Persoonlijke smaak kan hierin een rol spelen, maar het is ook handig om de voor- en nadelen van de materialen in kaart te brengen.

Een groot houten meubel heeft bijvoorbeeld relatief veel onderhoud nodig, zeker als je dit vergelijkt met een meubel van aluminium. Bovendien is het laatstgenoemde materiaal makkelijk te verplaatsen omdat het heel licht is.

Kies je stijl en favoriete kleuren

Als je de functie, de kwaliteit en het materiaal hebt bepaald, moet je daarna ook nog bekijken naar wat je mooi vindt.

Welke sfeer zou je in je tuin willen hebben: strak en modern, romantisch, geschikt als kindertuin of juist landelijk?

Ook kun je kijken naar de bouw van je huis en de vloerbedekking of de tegels die al aanwezig zijn in je tuin. Zo kun je ervoor zorgen kleurtonen of dezelfde stijl verder door te zetten, maar je kunt ook besluiten een verrassend contrast in te brengen.

Op websites zoals Pinterest en in magazines vindt je tegenwoordig veel inspiratie voor verschillende soorten tuinmeubelen.

Tuinmeubeltrends van 2017

De leukste tuinmeubeltrends van 2017 zetten ik hieronder nog even op een rijtje.

Eén hiervan is het integreren van buitenstof. Hiermee wordt duurzame bekleding genoemd die ontwikkeld is om mooi te blijven in weer en wind. Deze zijn ook in allerlei mooie kleuren beschikbaar. Ideaal, want deze stoffen kunnen dus tegen regen en hoef je niet naar binnen te halen.

Een andere trend die onderdeel is van tuinmeubeltrends 2017, is het Scandinavische design. Typerend voor deze stijl zijn de naturel tinten, doeltreffend maar simpel design en het gebruik van zachte kleuren in combinatie van hout. Het contrast tussen koel en warm of tussen hard en zacht maakt deze stijl zo aantrekkelijk.

tuinmeubeltrends 2017

Naast de Scandinavische stijl is het moderne design ook in de mode. Hier is vaker sprake van zwevende rugdelen, schuine poten en grafische vormen; de tuinmeubelen zien er vaak uit als een echt kunstwerk.

Tuintrends voorgaande jaren

Vind je het leuk om nog even terug te neuzen in wat voorgaande jaren de trends waren? Zie de linkjes van: Tuintrends 2016, tuintrends 2015 en tuintrends 2014!