Wil je meer doen met je balkon? Goed idee! Je balkon is wellicht een stuk kleiner dan een tuin, maar dat wil niet zeggen dat je er niets leuks mee kunt doen. Je kunt er een fijn zitplekje maken, plantjes neerzetten of ophangen en kunstgras neerleggen. En dat laatste heeft best wat fijne voordelen naast dat het er leuker uitziet dan suffe saaie tegels!

Een fleurig balkon

Het grootste voordeel van kunstgras op je balkon is de kleur. De groene grasmat verbergt het saaie grijze beton en zorgt het hele jaar voor een fleurige buitenruimte. Daar wordt je toch direct hartstikke vrolijk van? Helemaal in de winter is het prettig om toch wat groen te zien als je naar buiten kijkt.

kunstgras op je balkon

Een écht tuingevoel

Kunstgras is dan misschien niet echt, het líjkt wel echt. Door die natuurlijke uitstraling is jouw nieuwe grasmat straks niet van echt te onderscheiden. Je balkon lijkt daardoor direct op een echte tuin, zelfs als je hoog in een flat woont.

Kunstgras heeft de laatste jaren ook een enorme opmars gemaakt. Het heeft dan ook flink wat voordelen;

  • Nauwelijks onderhoud
  • Schoner
  • Zachter dan tegels of hout

Lekker zacht aan je voeten

Even genieten van je blote voeten in het gras? Met een grastapijtje op je balkon hoef je daar voortaan je huis niet meer voor uit. Goed kunstgras voelt heerlijk zacht wanneer je er op zit of loopt en is dus ook aan je blote voeten heel comfortabel.

Makkelijk in onderhoud

Natuurlijk was het gemakkelijk dat je de betonnen tegels van je balkon even snel kon vegen. Maar gelukkig is kunstgras voor op het balkon ook bijzonder onderhoudsarm. Met een hark of bladblazer kun je bladeren en vuil verwijderen. Zien de grasvezels er na verloop van tijd wat platter uit? Borstel dan het kunstgras dan met een harde bezem zodat alles weer netjes rechtop gaat staan. Nat maken van het gras is ook geen probleem. Het materiaal is waterdoorlatend en met goede drainage loopt het water zo weg.

kunstgras

Kunstgras is duurzaam en betaalbaar

Is jouw balkon toe aan een opknapbeurt? Bekijk dan eens de mogelijkheden van kunstgras voor het balkon. Dat is fleurig, duurzaam en betaalbaar en gegarandeerd een mooie aanwinst voor het balkon of dakterras. 

Meer weten? Lees dan ook ‘Kunstgras leggen op je balkon? Zo doe je dat!