Wit is uiteraard de meest lichte kleur voor je slaapkamer. Witte slaapkamers hoeven niet per se heel erg licht te zijn, helemaal niet als je je slaapkamer goed donker maakt. Ter inspiratie hebben we een mooie lijst met witte slaapkamer voorbeelden voor je klaargezet. Is dit de stijl die jou aanspreekt? Veel mensen kiezen voor wit omdat het ruimtelijk oogt, en lekker fris is. Bovendien is het eenvoudig te combineren met meubels, bed en wellicht een getinte kleur van een muur.

Zoals je al ziet op de foto’s, hoeft wit helemaal niet saai te zijn. Het geeft juist heel veel flexibiliteit met leuke accessoires en kleuren, omdat wit met alles goed matcht (behalve verschillende tinten wit, dat werkt niet zo goed).

Witte slaapkamer voorbeelden – de foto’s

witte slaapkamer

Een prachtige witte boxspring.

slaapkamer wit

Mooie witte slaapkamer met hout en 2 fijne hockers aan het voeteneind.

witte slaapkamer voorbeelden

Dit is een hele grote, ruimtelijke witte slaapkamer. Het valt op dat hier vooral met wit (kasten, bed) en bruin (kussens, behang) is gewerkt.

Heb je zelf niet zo’n grote slaapkamer, lees dan verder over hoe je een kleinere slaapkamer kunt inrichten.

slaapkamer voorbeelden wit

Ook in deze slaapkamer is veel met wit en bruin gewerkt. Het hout en de planten, maar ook de takken boven het bed zijn mooie voorbeelden van hoe de natuur het in het huis gehaald is.

slaapkamer wit voorbeeld

Zo zie je maar, met wit als basiskleur kun je je uitleven op de kleur van de kussens. Een witte slaapkamer met houten vloer zijn wij fan van!

witte slaapkamers

Wit heeft vele varianten, van spierwit tot heel erg creme.

slaapkamer wit pinterest

Deze slaapkamer komt dichterbij de noemer “spierwit”, maar het combineren met de andere meer creme-achtige wit tinten moet je maar net van houden.

Nog meer voorbeelden

Ben je op zoek naar nog meer voorbeelden van slaapkamers, die kun je in het artikel slaapkamer voorbeelden zien. Of lees de post met leuke slaapkamer ideeen, een van de populairste op deze site. Veel plezier!