Een kleur voor de slaapkamer kiezen is een leuke klus. Bedenk vooraf wat je belangrijk vindt aan de kleur. Moet je slaapkamer rustgevend zijn, of houd je juist van een beetje levendigheid? Bekijk de voorbeelden en lees over de verschillende slaapkamer kleuren om een beeld te krijgen bij wat jij prettig en mooi vindt.

Natuurlijk is het ’s nachts donker (slaapkamer donker maken? Lees deze tips) en zie je de slaapkamer kleuren toch niet. Maar als je wakker wordt is het wel zo prettig als de kleuren je het juiste gevoel meegeven.

slaapkamer kleuren

Slaapkamer kleuren muur

Welke kleur muur heeft jouw slaapkamer? Een kleur kan iets over je innerlijk zeggen, maar zeker weten doet het iets met je gemoedstoestand.

Bruine slaapkamer

Heel mooi is een bruine slaapkamer. Bruin is een fijne kleur om met verschillende bruintinten te werken, dat matcht vaak heel mooi.

inloopkast slaapkamer

Bekijk hier nog meer bruine slaapkamer voorbeelden

Grijze slaapkamer

Een grijze slaapkamer kan heel mooi zijn. Grijs is namelijk zeker niet saai. Sterker nog, het kan bijzonder chique zijn om grijs als basiskleur te gebruiken.

grijze slaapkamer voorbeeld 5

Je zult merken dat verschillende types grijs voor een hele andere sfeer zorgen. Vooral de donkerdere kamers zijn apart. Bekijk hier wat grijze slaapkamer voorbeelden.

Witte slaapkamer

Voel je je het best bij een witte slaapkamer, dan hebben we daar ook prachtige voorbeelden van. Nee, ook wit is echt niet saai, het leuke van wit is dat je alle kanten op kunt met de accessoires en bijvoorbeeld wanddecoratie.

slaapkamer wit pinterest

Bekijk hier de witte slaapkamer voorbeelden.

Welke slaapkamer kleuren zijn populair

De populairste kleuren voor slaapkamers zijn zonder meer grijs, wit en bruin. Natuurlijk zijn ook kleuren als blauw, groen, paars en geel vertegenwoordigd. Maar als je voor een wat luxere, chique uitstraling van je slaapkamer wilt gaan dan kies je voor grijs, wit en/of bruin. Grijs en bruin combineren is mogelijk als je lichte tinten gebruikt. Wit is met vrijwel elke kleur te combineren.

De voordelen van lichte tinten in je slaapkamer is dat het ruimtelijker oogt. Maar nog bepalender is de lichtinval en de verlichting die je in je kamer hebt. Spots zijn mooi maar passen niet in een oude, antieke style slaapkamer.

Meubels in je slaapkamer

De muren zou je bij wijze van spreken elk jaar kunnen veranderen van kleur, maar om nu elk jaar een nieuwe boxspring te kopen… Kies daarom de kleur van de meubels in je slaapkamer zorgvuldig uit.

Wat ook leuk is om te doen, is om een patroon of kleur van de muur terug te laten komen in kussens (op je bed of op je stoel) of in het bedlinnen.